«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 2 Μαΐου 2012

Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας.


Ποιός είναι ο ΣΕΕ; Γιατί δεν προβάλλεται από τα ΜΜΕ; Γιατί δεν ακούσαμε πολλά πράγματα γι αυτόν; Πως αντίθετα, προβάλλεται το Κόμμα Καμένου τόσο πολύ; Η απάντηση είναι απλή αγαπητοί φίλοι. Ο ΣΕΕ είναι το μόνο κόμμα που τα μέλη του δεν έχουν καμμία σχέση με το φαύλο και δοσίλογο πολιτικό σύστημα. Δεν θα βρείτε στους κόλπους του «ανεξαρτητοποιηθέντες» βουλευτές, ούτε μέλη που να έχουν την παραμικρή σχέση με το «σύστημα». 

Ταυτόχρονα, θα πρέπει να σκεφτείτε γιατί οι «Ανεξάρτητοι Ελληνες» προβάλλονται καθημερινά από τα μεγάλα κανάλια των ιδιωτικών και διαπλεκομένων συμφερόντων... Ας το γνωρίσουμε καλύτερα:
                  Το καλοκαίρι του 2011, μια ομάδα φίλων αποστράτων αξιωματικών συνέλαβε την ιδέα να βρεθούν και να συζητήσουν τη δυνατότητα να συμπράξουν σε ένα δημοκρατικό κόμμα, από τη στιγμή που όλοι ένοιωθαν προδομένοι από τα κόμματα που δυστυχώς, όπως όλοι μας, χρόνια ψήφιζαν. Η ιδέα, έγινε αποδεκτή με ενθουσιασμό από γνωστούς και φίλους. Ετσι, στις 21 Νοεμβρίου, ανήμερα της εορτής της Παναγίας μας, σε ξενοδοχείο των Αθηνών ανακοινώθηκε επίσημα η σύσταση του νέου πολιτικού φορέα με προσωρινό Πρόεδρο τον κ. Αλικάκο Νικόλαο. Η εξάπλωση, κυρίως στόμα με στόμα αλλά και μέσω διαδικτύου ήταν γοργή. Τα μέλη έγιναν χιλιάδες και φυσικά ανήκουν πλέον σε όλες τις κοινωνικές τάξεις και όχι μόνο από τον χώρο των αποστράτων (σήμερα εκτιμάται ότι περίπου το 70% των μελών του ΣΕΕ είναι απλοί πολίτες και περίπου το 30% απόστρατοι των τριών κλάδων των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας). Οταν τα πράγματα ωρίμασαν, διεξήχθη στις 4 Μαρτίου (Κυριακή της Ορθοδοξίας), το 1ο Συνέδριο του κόμματος στο ξενοδοχείο President. Εκεί δια ψηφοφορίας εξελέγη πρόεδρος ο Νικόλαος Αλικάκος. 
Εξελέγησαν επίσης τα 12 μέλη του Ανώτατου Πολιτικού Συμβουλίου (ΑΠΣ) και τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής. Η κοσμοσυρροή ήταν αξιοσημείωτη. Εκπληκτικές γυναίκες με ρίζες από τη Μικρά Ασία, καθηγητής Αμερικανικού Πανεπιστημίου, εισαγγελέας που απεκάλυπτε τη σαπίλα και την προδοσία, δάσκαλοι, επαγγελματίες, εργάτες που δεν τους έταξαν λαγούς και πετραχήλια, ήσαν παρόντες εψήφισαν και αισθάνθηκαν ότι επιτέλους η πράξη τους θα πιάσει τόπο. 
Πριν παρουσιάσω με συντομία τις ιδεολογικές αρχές του κόμματος να σημειώσω τα εξής: στο Συνέδριο, προσεκλήθησαν όλα τα ΜΜΕ. ΑΠΟΥΣΙΑΣΑΝ επιδεικτικά και συνεχίζουν να το πράττουν. Η απάντηση από τα μεγάλα κανάλια ήταν ξεκάθαρη: «Ξεχάστε το! Δεν πρόκειται να σας προβάλλουμε!» Το «ΒΗΜΑ» σε άρθρο του απίθανου Δ. Βερύκιου, μιλούσε για ακροδεξιό κόμμα και χούντες! 
Η λάσπη έπεφτε άφθονη. Ομως η λάσπη δεν κολλάει στο κρύσταλλο! Το κόμμα, προσηλωμένο στις δημοκρατικές και πατριωτικές αρχές του, συνέχισε να μιλιέται από στόμα σε στόμα. Σήμερα, κατεβαίνει στις Εκλογές με υποψηφίους σε όλους τους νομούς της χώρας.
Τι πρεσβεύει όμως; Ποιά είναι η ιδεολογία του; Ας την δούμε αδρά, όπως παρουσιάζεται επίσημα στο www.syndesmosee.gr:
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας παρουσιάζεται ως πολιτικό κόμμα στην ελληνική πολιτική ζωή, σε μια εποχή δύσκολη για την Πατρίδα μας, σε συνθήκες γενικευμένης παρακμής.
Το πολιτικό σύστημα εξουσίας, που δομήθηκε στη διάρκεια της λεγόμενης μεταπολίτευσης από το 1974 και εντεύθεν, βασίσθηκε στην ψηφοθηρία των πολιτικών κομμάτων με κύρια όπλα το λαϊκισμό και τη συναλλαγή. Αποτέλεσμα ήταν, κάτω από την ασφυκτική πίεση του υπέρογκου δημόσιου χρέους, να αποκαλύψει την πλήρη αδυναμία του να αντιμετωπίσει τις συνέπειες τις οποίες το ίδιο δημιούργησε.
Τα κόμματα και οι βουλευτές ως κύριες δυνάμεις εξουσίας, ανεξέλεγκτοι και διαπλεκόμενοι με δημοσιογραφικά και οικονομικά συμφέροντα, οδηγήθηκαν στον αυταρχισμό και δημιούργησαν την αντιλαϊκή κομματοκρατία και βουλευτοκρατία.
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας:
• Αποτελεί πολιτική ένωση Ελλήνων πολιτών όσων διακατέχονται από κοινές εθνικές πεποιθήσεις.
• Επιδιώκει να ανασυνθέσει και να αναδείξει την εθνική δράση των Ελλήνων και Ελληνίδων ως συλλογική δύναμη δημιουργίας, όχι μόνο εντός των Ελληνικών συνόρων, αλλά και του οικουμενικού Ελληνισμού.
• Προσδοκά την αληθινή ενότητα του Ελληνικού Λαού η οποία αποτελεί την διαχρονική, αξεπέραστη και κολοσσιαία δύναμη του.
• Αντιπαρατίθεται προς το υπάρχον πολιτικό σύστημα εξουσίας το οποίο, με πρόταγμα αναχρονιστικές πολιτικές ιδεολογίες, πόλωσε τις λαϊκές μάζες και επέφερε τον κομματισμό στο κράτος και στην κοινωνία.
Η πολιτική μας ιδεολογία είναι η Φιλοπατρία. Αυτό το ευγενές συναίσθημα που πυρπολεί τον εσωτερικό κόσμο του ανθρώπου και τον καθιστά ΑΞΙΟ να ζει όχι ως ένα απλό βιολογικό όν αλλά ως ένα ψυχικά ανώτερο ον που ανήκει σε ένα Έθνος και μια Πατρίδα.
Πρεσβεύουμε τις ιδέες του κοινωνικού πατριωτισμού και του πατριωτικού ρομαντισμού που επιβάλλονται σήμερα ως αναπόδραστη ιστορική ανάγκη εξόδου της Πατρίδος και του Λαού από τα καταθλιπτικά αδιέξοδα.
Αφήνοντας πίσω τις διχαστικές ιδεολογίες του ξεπερασμένου πολιτικού φάσματος, με εμπιστοσύνη προς τις δημιουργικές δυνάμεις του Λαού μας, με ευρωπαϊκό προσανατολισμό, σε περιβάλλον ελεύθερης οικονομίας και με αξιόπιστο, σοβαρό, παρεμβατικό, κοινωνικό και δημοκρατικό κράτος η Ελλάς θα εύρη ξανά την ιστορική της συνέχεια προς την πρόοδο και τον πολιτισμό.
Τό όραμα του ΣΕΕ:
Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας, ως νέος αυθόρμητος πολιτικός σχηματισμός στην Πατρίδα μας προερχόμενος από γνήσιες πατριωτικές και λαϊκές δυνάμεις, έχει στόχο να παρέμβει δημοκρατικά στην πολιτική ζωή της Χώρας μας, με σκοπό:
    Να ανασύρει την Πατρίδα από το γενικευμένο τέλμα και την παρακμή που την οδήγησαν οι ανάξιες και καταστρεπτικές πολιτικές δυνάμεις στην διάρκεια της μεταπολιτευτικής περιόδου και να αναστηλώσει το ηθικό και την αξιοπρέπεια του λαού μας.
    Να δημιουργήσει τις πολιτικές, κοινωνικές και οικονομικές συνθήκες ώστε ο Λαός μας να ξεπεράσει τα οπισθοδρομικά συμπλέγματα και γρήγορα να εισέλθει στο ανταγωνιστικό περιβάλλον του 21ο αιώνα.
Οι επιδιώξεις του Συνδέσμου, που στο σύνολό τους αποτελούν καθολικά αιτήματα της ελληνικής κοινωνίας, είναι:
    Η αναζήτηση και ο έλεγχος των υπευθύνων που άσκησαν την πολιτική εξουσία και οδήγησαν τον Ελληνικό Λαό στην υποδούλωση του μνημονίου. Δεν θα ανεχθούμε την ατιμωρησία. Δεν θα περάσουν ανεξέλεγκτοι και ατιμώρητοι αυτοί οι οποίοι φόρτωσαν τα υπέρογκα δάνεια στις πλάτες της Πατρίδος. Θα προκαλέσουμε τη ψήφιση ειδικών νόμων για τη διερεύνηση των αιτίων της εξαθλίωσης των δημοσιονομικών. Οι ένοχοι θα βρεθούν και θα πληρώσουν. Δεν θα κρυφτούν πίσω από τις αισχρές παραγραφές. Δεν υπάρχει αύριο για τον Ελληνικό Λαό αν προηγουμένως δεν εκκαθαρίσει τους ανοικτούς λογαριασμούς του με τους υπευθύνους.

    Η ακύρωση του μνημονίου και των δανειακών συμβάσεων που θίγουν τα κυριαρχικά δικαιώματα της Χώρας και τις εθνικές της επιλογές. Το δημόσιο χρέος θα ελεγχθεί. Θα πληρώσουμε ότι πραγματικά χρωστάμε. 
Δεν θα υποκύψουμε στις τοκογλυφικές ορέξεις όσων κερδοσκόπων ορέγονται τη δημόσια περιουσία και τον ιδρώτα του Λαού μας σε τιμή ευκαιρίας υπό το πρόσχημα του ανεξέλεγκτου δημόσιου χρέους και με τη συνδρομή των εγχώριων πολιτικών εντολοδόχων τους. 
Η Πατρίδα μας ανήκει γεωγραφικά, ιστορικά, πολιτιστικά και πολιτικά στην Ευρώπη. Η ίδια γέννησε τον ευρωπαϊκό πολιτισμό, τις ιδέες της ελευθερίας και της δημοκρατίας. Δεν υπάρχει άλλος προσανατολισμός για την Ελλάδα εκτός του ευρωπαϊκού και η θέση της είναι ανάμεσα στους ευρωπαϊκούς λαούς. Στην Ευρωπαϊκή Ένωση και στο ευρωπαϊκό νόμισμα. 
Θέση όμως ισότιμη και όχι θέση του παρία και του αιώνιου οφειλέτη, με απόλυτη προτεραιότητα στο εθνικό συμφέρον.
    Αυστηρός έλεγχος στις κρατικές δαπάνες και τίμια διαχείριση του ιδρώτα του έλληνα φορολογούμενου. Με δίκαιο φορολογικό μηχανισμό η εθνική οικονομία θα μπορέσει να βρει την οδό της ανάκαμψης και της επιστροφής στην ανάπτυξη. Το πρόβλημα της Ελλάδος δεν είναι οικονομικό αλλά ηθικό. Διότι το δημόσιο χρήμα έπεσε στα χέρια των ασυνείδητων διαπλεκόμενων αετονύχηδων και των πολιτικών λήσταρχων.
    Ψήφιση νέου Συντάγματος. Ο Λαός έχει ανάγκη νέου, πραγματικά δημοκρατικού, Συντάγματος που δεν θα ευνοεί την κομματοκρατία και τη βουλευτοκρατία ως κύρια μέσα εξουσίας.
    Εκπόνηση και εφαρμογή εθνικού σχεδίου για την αναδιάρθρωση της παραγωγικής διαδικασίας, της καταπολέμησης της ανεργίας και της αντιμετώπισης της δημογραφικής γήρανσης.
Σήμερα εκατοντάδες χιλιάδες οικογενειών στις μεγαλουπόλεις αναζητούν τρόπο να επιστρέψουν στην ελληνική επαρχία. Το Κράτος θα τους βοηθήσει αποφασιστικά και έτσι θα ζωντανέψει η λαμπρή ελληνική επαρχία που χάρισε τον πολιτισμό μας.
 Θα ανανεωθεί η ελληνική ύπαιθρος με ανθρώπινο δυναμικό και με σεβασμό στο περιβάλλον που θα συντελέσει στη δημιουργία παραγωγικού και πνευματικού πλούτου. Θα σταματήσει η αστυφιλία και ο δημοσιοϋπαλληλισμός, κύρια χαρακτηριστικά του θηριώδους τριτογενούς τομέα της Ελληνικής οικονομίας.
    Εμπέδωση της ασφάλειας, της περιουσίας και της ζωής των πολιτών. Σώματα Ασφαλείας με επαρκή και σύγχρονο εξοπλισμό στην υπηρεσία του κοινωνικού συνόλου. Το προσωπικό τους θα απολαμβάνει της εμπιστοσύνης, του σεβασμού και της αγάπης του Ελληνικού Λαού. Δεν είναι δυνατόν να προσφέρουν υπηρεσίες χωρίς τη αληθινή στήριξη της κοινωνίας. Αντιμετώπιση της εγκληματικότητας που πλήττει τη Χώρα μας με διαστάσεις πλέον κοινωνικού φαινομένου. Προστασία της πληθυσμιακής σύνθεση της ελληνικής κοινωνίας που κινδυνεύει με τεράστιες εθνικές συνέπειες. Δεν υπάρχει άλλη λύση προστασίας μας παρά ο επαναπατρισμός των εκατοντάδων χιλιάδων λαθρομεταναστών που ζουν στην Πατρίδα μας κάτω από άθλιες συνθήκες και η αποφασιστική και δυναμική εξόντωση των διακινητών.

    Αναβάθμιση της ελληνικής παιδείας με το ανοιχτό σχολείο. Το Σχολείο θα αποτελέσει διαρκή και ανοιχτή εστία παραγωγής ελληνικής και χριστιανικής αγωγής
Δεν θα απολέσουμε τα θεμελιώδη χαρακτηριστικά της εθνικής, πολιτιστικής και θρησκευτικής μας παράδοσης, χάριν της αποχρωματισμένης παγκοσμιοποιήσεως. Θα σταματήσει η χρόνια παραπαιδεία που λυγίζει τον έλληνα οικογενειάρχη με τα υπέρογκα ποσά. Αναδιοργάνωση της τριτοβάθμιας εκπαίδευσης με συγχώνευση και κατάργηση ΑΕΙ και ΑΤΕΙ.
    Δυναμική υπεράσπιση των εθνικών κυριαρχικών δικαιωμάτων μας με την παρουσία ισχυρών Ενόπλων Δυνάμεων. Αιγαίο, Θράκη, Κύπρος, Μακεδονία, Ήπειρος, Κρήτη. Κανένας εφησυχασμός. Τίποτα δεν είναι δεδομένο ούτε υπάρχουν προστάτες της εθνικής μας κυριαρχίας έναντι των απειλών. Χρέος των ελληνικών κυβερνήσεων είναι η αναζήτηση και νέων συμμαχιών που θα στηρίξουν τα εθνικά συμφέροντα. 
Οι απειλές είναι διαρκείς και τα Βαλκάνια ιστορικά υπήρξαν πεδίο αντιπαραθέσεων και συγκρούσεων των μεγάλων ξένων δυνάμεων. Καθορισμός της ΑΟΖ και άσκηση όλων των κυριαρχικών δικαιωμάτων μας που απορρέουν από το διεθνές δίκαιο χωρίς συμβιβασμούς και εκπτώσεις.
    Αποτελεσματικότητα της Δημόσιας Διοικήσεως. Αξιολόγηση σε όλο το φάσμα του Δημοσίου. Το Κράτος και οι λειτουργοί του θα ξαναβρούν την αξιοπιστία και την υπόληψή τους. Έλεγχος και αυστηρή παρακολούθηση σε κάθε τομέα του δημοσίου. 
Καμία συναλλαγή με τα οργανωμένα συμφέροντα και τις συντεχνίες. Σύγχρονος, μικρότερος και ευέλικτος κρατικός μηχανισμού που θα τον διακρίνει το ήθος των λειτουργών και το ύφος της επικοινωνίας με τον συνάνθρωπο.
    Αναδιοργάνωση του συστήματος απονομής δικαιοσύνης. Έλεγχος της πολυνομίας. Πραγματική ανεξαρτησία της δικαιοσύνης. Γιατί θα μπορούσε η Ελληνική Δικαιοσύνη να είχε αποτελέσει το ανυπέρβλητο εμπόδιο στη διαπλοκή και τη διαφθορά και να είχε αποβεί γρανιτώδης θεσμός προστασίας του Λαού και του Έθνους.

Πιστεύουμε ότι το μεταπολιτευτικό πολιτικό σύστημα εξουσίας οφείλει, μέσα στη γενικευμένη αποτυχία του και στα φοβερά αδιέξοδα που έφερε, να τερματίσει μόνο του το βίο του, με την αυτοκατάργηση και αυτοδιάλυση των πολιτικών κομμάτων. Θα είναι η έσχατη πατριωτική του πράξη και υπηρεσία του προς τον Ελληνικό Λαό ώστε να ανοίξει ο δρόμος για την ανάδειξη νέων πολιτικών δυνάμεων που τόσο έχει ανάγκη η Πατρίδα μας σήμερα.
 Αν δεν αντιληφθεί, βυθισμένο στην απολαβή των εξοργιστικών προνομίων του, την οργή που φουντώνει στα λαϊκά στρώματα και δεν το πράξει, θα υποστεί τις νομοτελειακές συνέπειες όταν έρθει η ώρα της κατάρρευσης. Ο Σύνδεσμος Εθνικής Ενότητας αποτελεί τη νέα, σοβαρή, δημοκρατική και υπεύθυνη πολιτική δύναμη στον τόπο μας. 
Προσβλέποντας στην κοινωνική συνοχή, με νέο ήθος και ύφος είναι έτοιμος να αναλάβει το τιμόνι της Πατρίδος όταν ο Ελληνικός Λαός απαλλαγεί από τις αγκυλώσεις του παρελθόντος και δημοκρατικά του εμπιστευθεί τις τύχες του και των παιδιών του.
Αυτά εν ολίγοις αγαπητοί φίλοι και συν-πατριώτες πρεσβεύει ο ΣΕΕ. Επιστημονικός και οικογενειακός φόρτος, δεν μου επιτρέπουν να κατέλυω ως υποψήφιος. Σας καλώ όμως, όσοι φλέγεσθε από αγάπη για την Πατρίδα και την Δημοκρατία μας και νομίζετε ότι σας αντιπροσωπεύουν οι αρχές του Συνδέσμου, συστρατευθείτε μαζί μας. Ελάτε να κάνουμε τα αδύνατα – δυνατά!
Με πατριωτικούς χαιρετισμούς
    Κωνσταντίνος Δ. Βέρρος
Ιατρός
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ:
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΟΣ είναι ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ κομματικός συνδυασμός που ιδρύθηκε το έτος 2011 από απόστρατους αξιωματικούς των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας και εχει την έδρα του στην οδό Ναυαρίνου αρ. 17 στην Αθήνα.

Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ δεν εχει καμία σχέση με τις τρεις αναγνωρισμένες Ενώσεις Αποστράτων Αξιωματικών (ΝΠΔΔ) ή οποιαδήποτε άλλη ενωση αξιωματικών. Κυρίως δεν εχει καμία σχέση με τυχόν κομματικό ή συνδικαλιστικό συνδυασμό ή φορέα που δηλώνει ή παραπλανητικά εμφανίζεται ως κόμμα αποστράτων.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, αναγκάζεται να δηλώσει εγγράφως την παραπάνω θέση και να εκφράσει την εντονη διαμαρτυρία του, διότι συγκεκριμένος νεοσχηματισθείς κομματικός συνδυασμός με το όνομα «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ», επανειλημμένα και μεθοδευμένα αφήνει να διαρρέουν πληροφορίες στα ΜΜΕ και σε blogs, -σε κάθε περίπτωση δε, δεν διαψεύδει τις σχετικές ειδήσεις παρά αφήνει να πλανάται η λανθασμένη εντύπωση- για δήθεν συνεργασία του με το δήθεν κόμμα αποστράτων, καίτοι γνωρίζουν ότι δεν υπάρχει κόμμα με αυτό το όνομα και ότι ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ, το μόνο κόμμα αποστράτων, πιστό στην τήρηση των αρχών του ΕΧΕΙ ΑΠΟΡΡΙΨΕΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΕΣ ΜΕ ΠΡΩΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΑΠΟ ΟΠΟΙΟΔΗΠΟΤΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΧΩΡΟ ΚΑΙ ΑΝ ΑΥΤΟΙ ΠΡΟΕΡΧΟΝΤΑΙ.

Κάθε σχετική πληροφορία που τεχνιέντως διαρρέεται είναι τουλάχιστον ανακριβής και αποτελεί δείγμα έλλειψης ήθους.
Ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ ΕΘΝΙΚΗΣ ΕΝΟΤΗΤΑΣ με ανθρώπους του κατεστημένου πολιτικού συστήματος δεν είχε, ούτε θέλει να έχει τίποτα κοινό.
Ολους αυτούς τους βολεμένους, που είτε ένοχα σιωπούν είτε φωνάζουν για να ξανα βολευτούν ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ τους αποκηρύσσει. Η νέα αρχή δεν μπορεί να γίνει με ημίμετρα, μετανοημένους και συμβιβασμένους και ήδη ο ΣΥΝΔΕΣΜΟΣ κατεβάζει πλήρεις συνδυασμούς σε όλη την Επικράτεια χωρίς ανάγκη καμίας συνεργασίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου