«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 12 Μαρτίου 2012

Nτοκουμέντο-Η Τουρκική Ακταιωρός κατά του Ελληνικού Λιμενικού Σκάφους


Ένα ντοκουμέντο παρουσιάζουμε σήμερα ως www.faros24.gr και αφορά το περιστατικό της περασμένης Πέμπτης όπου Τουρκική Ακταιωρός προσπάθησε να εμβολίσει δύο φορές το Περιπολικό Σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης.

Είναι φωτογραφία από την ώρα της κρίσης, τραβηγμένη από καπετάνιο Ελληνικού αλιευτικού, την ώρα που μπροστά στα μάτια του γινόταν το επεισόδιο.
Στην φωτογραφία διακρίνεται η Τουρκική ακταιωρός να κινείται προς το σκάφος του Λιμεναρχείου Σαμοθράκης, ενώ σε διπλανή απόσταση είναι το Τουρκικό αλιευτικό.

Οι Έλληνες Λιμενικοί δείχνοντας ψυχραιμία μπόρεσαν και απέφυγαν τον εμβολισμό, ενώ η παρουσία του Ελληνικού αλιευτικού (σιδερένια μηχανότρατα) οδήγησε τους Τούρκους στο να απομακρυνθούν από το σημείο.
Αίσθηση προκαλεί το γεγονός, ότι ακόμη κανένας αρμόδιος φορέας, δεν αναφέρθηκε στο επεισόδιο, αλλά και στο πρόβλημα που δημιουργήθηκε στην βραχονησίδα Ζουράφα, που εδώ και έναν μήνα δεν έχει Φάρο, αφού για τις ανάγκες, τοποθετήθηκε ένας Φανός.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου