«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 24 Φεβρουαρίου 2012

"Ανεξάρτητοι Έλληνες", το νέο κόμμα του Πάνου Καμμένου



Τη δημιουργία κινήματος με σαφή αντιμνημονιακό εθνικοπατριωτικό  και χριστιανορθόδοξο προσανατολισμό και με την ονομασία «Ανεξάρτητοι Έλληνες» ανακοίνωσε σήμερα το πρωί ο ανεξάρτητος βουλευτής, Πάνος Καμμένος.

Όπως δήλωσε ο κ. Καμμένος  πρόκειται για μία αντιμνημονιακή κίνηση που θα απευθύνεται σε όλους τους Έλληνες και ότι φιλοδοξεί να συγκεντρώσει  περί τις 200.000 υπογραφές πολιτών-συνιδρυτών. Στο μήνυμα που συνοδεύει το σήμα του κόμματος, που αναρτήθηκε στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο κ. Καμμένος σημειώνει: «Το δικό μας κίνημα γεννήθηκε. Η Παναγία να είναι βοηθός και προστάτης. Είμαστε Πολλοί. Είμαστε Ανεξάρτητοι. Είμαστε Έλληνες».


Στον ιδρυτικό πυρήνα πάντως ανήκουν και άλλα στελέχη όπως ο κ. Χρήστος Ζώης και ο κ. Γιάννης Μανώλης, ο κ. Δημήτρης Σταμάτης που προσφάτως αποχώρησαν από τη ΝΔ. Σύμφωνα με πληροφορίες έχουν γίνει συζητήσεις και με στελέχη που προέρχονται από το ΠΑΣΟΚ.

Στην ιδρυτική του διακήρυξη αναφέρεται ότι οι « Έλληνες πολίτες που συναντηθήκαμε τα τελευταία δυο χρόνια, αντιμετωπίζοντας την επίθεση της Νέας Τάξης πραγμάτων μέσω μνημονίων, εθνικής ταπείνωσης και βίαιης οικονομικής επίθεσης στην Ελληνική οικογένεια, συμφωνήσαμε να ιδρύσουμε πολιτικό φορέα με το όνομα «Ανεξάρτητοι Έλληνες».

Ο φορέας διακηρύσσει ότι:

  -«Καθιστά αδιαπραγμάτευτες τις αρχές της Εθνικής Ανεξαρτησίας και περηφάνιας και της λαϊκής κυριαρχίας,

  -Απαιτεί την κατάργηση του μνημονίου και αρνείται να δεχτεί το επαχθές, παράνομο χρέος που διαμορφώθηκε με τοκογλυφικά επιτόκια.

  - Απορρίπτει την εκχώρηση της Εθνικής Κυριαρχίας και την κατάργηση του Έθνους-Κράτους.

  - Απαιτεί την κατάργηση κάθε ασυλίας αξιωματούχων, βουλευτών και υπουργών για εγκλήματα που διέπραξαν κατά του Ελληνικού λαού και της Δημόσιας περιουσίας. Απαιτεί την τιμωρία των καταχραστών του Δημοσίου χρήματος και την δήμευση των περιουσιακών τους στοιχείων.

- Εγγυάται τα κυριαρχικά δικαιώματα της Ελλάδας σε σχέση με:

α) Τον καθορισμό των Ελληνικών ΑΟΖ.
β) Την διεκδίκηση των οφειλόμενων από την Γερμανία αποζημιώσεων
και των κατοχικών δανείων.

Επίσης δηλώνει ότι:

 -«πιστεύουμε στις αξίες και την διαχρονικότητα της Ορθοδοξίας. Αναγνωρίζουμε την προσφορά της στο Έθνος και ταυτόχρονα εγγυόμαστε το δικαίωμα της ανεξιθρησκίας και του ατομικού αυτοπροσδιορισμού σε κάθε πολίτη.

- Πιστεύουμε στον Ευρωπαϊκό προσανατολισμό της χώρας και ταυτόχρονα
αρνούμαστε την εξάρτηση που οδηγεί στην διεθνή απομόνωση και στερεί από τη
χώρα άλλες γεωπολιτικές συμμαχίες.

-Πιστεύουμε σε μια ορθολογική ανάπτυξη με κυρίαρχο μοχλό την ελεύθερη αγορά.


protothema.gr

1 σχόλιο:

  1. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΒΕΒΑΙΩΣΕΤΕ ΤΟ ΛΑΟ ΟΤΙ ΔΕ ΘΑ ΕΝΩΘΗΤΕ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΜΕ ΚΑΝΕΝΑ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΡΟΔΟΤΕΣ ΠΟΥ ΚΥΒΕΡΝΟΥΝ ΑΥΤΗ ΤΗ ΣΤΙΓΜΗ ΤΗ ΧΩΡΑ. ΟΤΙ ΚΑΝΕΝΑΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΠΑΡΑΠΑΝΩ ΛΕΚΕΔΕΣ ΔΕ ΘΑ ΕΧΕΙ ΘΕΣΗ ΟΥΤΕ ΣΑΝ ΚΛΗΤΗΡΑΣ.
    ΕΠΙΣΗΣ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΓΟΡΑ ΘΑ ΔΙΑΘΕΤΕΙ ΕΛΛΗΝΙΚΑ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΤΙΚΑ ΠΡΟΙΟΝΤΑ ΚΑΙ ΟΤΙ ΘΑ ΖΩΝΤΑΝΕΨΕΙ ΞΑΝΑ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ .ΚΑΙ ΤΕΛΟΣ ΟΤΙ ΟΛΟΙ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΙΣΟΤΙΜΟΙ ΠΟΛΙΤΕΣ ΚΑΙ ΘΑ ΖΟΥΝ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή