«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 17 Ιανουαρίου 2012

Πως μαγειρεύονται οι δημοσκοπήσεις!


Καλά δεν είναι κάτι καινούριο αλλά ο αναγνώστης μας Πέτρος μας έστειλε κάποια στοιχεία από πρόσφατες δημοσκοπήσεις που παρουσίαζαν αυτό το ΑΤΜ με φωνή που φυτέψανε για πρωθυπουργό της κατεχόμενης χώρας να στηρίζετε από το 70% των πολιτών!
Μας αναφέρει λοιπόν ο φίλος Πέτρος:

Μία από της ερωτήσεις ήταν “ ποιόν θεωρείτε καταλληλότερο πρωθυπουργό; τον Παπανδρέου ή τον Παπαδήμο;” Όπως είναι αντιληπτό στην δημοκρατία των εταιρειών δημοσκοπήσεων υπάρχουν μόνο όσες επιλογές θέλουν αυτοί!

Το ποιο ενδιαφέρον είναι όμως το εξής:
Οι περισσότεροι από τους ερωτώμενους απαντούσαν “ κανένας από τους δύο” αλλά μια που αυτή η απάντηση δεν ήταν μέσα στις προβλεπόμενες δεν καταμετρήθηκε!
Δηλαδή, υποθετικά, ακόμη κι αν στην ερώτηση απάντησαν μόνο 10 άτομα από τα 1000 κι από αυτούς οι 7 απάντησαν Παπαδήμο και οι 3 Παπανδρέου έχουμε το αντιπροσωπευτικό 70% υπέρ Παπαδήμου!
Αυτά για να καταλαβαίνουμε για πόσο ζώα μας περνάνε!

filologos10.wordpress.com 

2 σχόλια:

  1. ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΓIA ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ, Ο,ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο,ΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ,( ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ), ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ, ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ………. ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΝ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ;;;; ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ….. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΕΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ΑΝ ΕΧΩ ΚΑΤΑΛΑΒΕΙ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΛΙΓΟ, Ο ΠΑΠΑΔΗΜΟΣ ΔΕΝ ΕΝΟΧΛΗΣΕ ΚΑΝΕΝΑ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΩΡΙΝΑ ΚΑΤΕΧΕΙ, Ο,ΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ. ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ Ο,ΣΟ ΠΕΡΝΑ Ο ΚΑΙΡΟΣ ΕΠΕΙΓΕΤΑΙ ΝΑ ΠΑΡΑΔΟΣΗ ΤΗΝ ΘΕΣΗ ΑΥΤΗΝ ΣΤΟΥΣ ΕΠΙΔΟΞΟΥΣ ΣΩΤΗΡΕΣ ΟΛΕΤΗΡΕΣ. ΔΙΟΤΙ ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΩ ΟΤΙ ΟΠΟΙΟΣ ΚΑΙ ΝΑ ΑΝΑΛΑΒΕΙ,( ΑΠΟ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΠΟΥ ΜΑΣ ΕΦΕΡΑΝ ΣΤΟ ΠΡΟΚΕΙΜΕΝΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ), ΔΙΑ ΤΩΝ ΕΠΙΔΙΩΚΟΜΕΝΩΝ ΕΚΛΟΓΩΝ ΤΗΝ ΕΞΟΥΣΙΑ, ΘΑ ΜΠΟΡΕΣΕΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ ΚΑΤΙ………. ΑΠΟ ΠΟΥ ΨΩΝΙΣΑΝ ΤΑ ΕΦΟΔΙΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΕΙΧΑΝ ΣΤΙΣ ΠΑΡΕΛΘΟΥΣΕΣ ΘΗΤΕΙΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΙΣ ΧΡΗΣΙΜΟΠΟΙΗΣΟΥΝ ΣΤΙΣ ΜΕΛΛΟΥΣΕΣ;;;; ΜΗΝ ΑΠΟΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΖΟΜΑΣΤΕ ΚΑΤΗΓΟΡΩΝΤΑΣ ΤΟΝ ΠΑΠΑΔΗΜΟ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΛΗ ΤΗΣ ΠΡΟΣΩΡΙΝΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΠΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΛΕΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙΝΑ ΠΟΥ ΚΑΤΙ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΝΟΥΝ….. ΑΣ ΠΡΟΣΕΞΟΥΜΕ ΚΕΧΩΡΙΣΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΠΑΘΗ ΚΑΙ ΑΤΟΜΙΣΜΟΥΣ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΣΕ ΠΟΙΟ ΣΧΗΜΑ ΘΑ ΑΝΑΘΕΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΔΙΑΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΠΑΤΡΙΔΑΣ ΜΗΠΩΣ ΚΑΙ ΚΑΤΙ ΓΙΝΕΙ. Η ΕΛΠΙΔΑ ΠΕΘΑΙΝΕΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ..

    ΑπάντησηΔιαγραφή