«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 14 Οκτωβρίου 2011

Δεν έφτασαν οι πυρκαγιές και ενώ η οικονομία του Νομού Αλεξανδρουπόλεως καταστρέφεται ο δήμαρχός της πόλεως ... εκτουρκίζεται!!


Σοκ και αμηχανία προκαλεί με το παραλήρημα του, ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης, Ευάγγελος Λαμπάκης που ισχυρίστηκε ότι η Θράκη μπορεί να σταθεί και ως ανεξάρτητο κράτος, αφού βρίσκεται ανάμεσα σε δύο χώρες!

«Γιατί η Θράκη είναι ανάμεσα σε δύο ηπείρους. Γιατί η Θράκη βρίσκεται ταυτόχρονα ανάμεσα σε δύο χώρες οι οποίες έχουν διαφορετικούς πολιτισμούς και βέβαια η Θράκη έχει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία μπορούν να σταθούν μέσα σε ένα πλαίσιο ανεξάρτητου στίγματος, επίσης στο χάρτη, για να μπορέσει αυτό το κομμάτι του ελλαδικού χώρου να αναπτύξει όλα εκείνα τα στοιχεία τα οποία χρειάζεται ένα ανεξάρτητο κράτος» ανέφερε σε κάποια στιγμή ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης και η αίθουσα «πάγωσε».

Στη συνέχεια, προειδοποίησε την Αθήνα να μην κάνει κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών γιατί τότε θα «χάσει» τη Θράκη. «Εσείς, εκεί στην Αθήνα, να μην σκέφτεστε να κάνετε κέντρα υποδοχής λαθρομεταναστών όλο τον Έβρο, γιατί αν γίνει αυτό, θα χάσετε το πολυτιμότερο κομμάτι της Ελλάδας που λέγεται Θράκη, που λέγεται Έβρος».
«Γιατί αν συμβεί αυτό, εμείς εδώ στη Θράκη θα αρχίσουμε να βλέπουμε πράγματι ως μόνη οντότητα και δυναμική ανάπτυξης μόνη τη Θράκη και μόνους τους Θρακιώτες και αυτό είναι παρά πολύ κακό γενικότερα για την Ελλάδα» κατέληξε ο δήμαρχος Αλεξανδρούπολης.



Το βίντεο με τις δηλώσεις του δημάρχου Αλεξανδρούπολης κάνει το γύρο του διαδικτύου και έχει ήδη προκαλέσει έντονες αντιδράσεις. Ιδιαίτερη εντύπωση προκάλεσαν βέβαια και οι γεωγραφικές γνώσεις του Ευάγγελου Λαμπάκη, καθώς πιστεύει ότι η Θράκη κάποτε έφτανε μέχρι το Μόναχο.
«Αυτή η Θράκη, η οποία κάποτε έφτανε από την Κωνσταντινούπολη, μέχρι το Μόναχο, κάπου εκεί στη Βαυαρία. Σήμερα είναι συρρικνωμένη σε τρεις νομούς και σε τρεις πόλεις. Βέβαια, και μην το θεωρήσετε αυτό ως απειλή αν τη δείτε στο χάρτη αυτή τη Θράκη, θα δείτε ότι είναι μία ολοκληρωμένη μονάδα ως οντότητα, η οποία μπορεί να έχει πολιτική αίσθηση, οικονομική ανεξαρτησία(*) και μία δυναμική σε πάρα πολλά πεδία. Αν καθίσουμε και τα αναπτύξουμε ένα προς ένα, είμαι σίγουρος ότι κάποιοι θα τρομάξουν» είπε στον κοινό που είχε μείνει εμβρόντητο ο Ευάγγελος Λαμπάκης.

olympia.gr
______________
Φυσικά τρομάξαμε όχι όμως από την φοβερή «οικονομική ανεξαρτησία», «ολοκληρωμένη μονάδα»,  και την μεγάλη ανάπτυξη που φαντασιώνεται ο μάλλον "διανοητικά τεταραγμένος" ή νεοοθωμανικά προσκυνημένος δήμαρχος.

Διαβάστε :  

Δραματική η εικόνα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης

Η εικόνα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης είναι τραγική. Τον τελευταίο 1,5 χρόνο έχουν κλείσει περίπου 150 επιχειρήσεις, ενώ άνοιξαν μόλις τρείς. Με αυτά τα λόγια περιέγραψε στο enet.gr την εικόνα στην αγορά της Αλεξανδρούπολης ο πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Ευστ. Μακρίδης.
"Yπάρχει έρευνα σε εξέλιξη του Εμπορικού συλλόγου για τις επιχειρήσεις που κλείνουν στο κέντρο, ωστόσο δεν μπορούμε να την κλείσουμε καθώς καθημερινά στην λίστα προστίθενται και άλλα καταστήματα που βάζουν λουκέτο", πρόσθεσε.
"Όλες αυτές οι μικρομεσαίες επιχειρήσεις που χρόνια ολόκληρα ήταν η ραχοκοκαλιά της οικονομίας και μέχρι πριν από δύο χρόνια όλοι ήμασταν φερέγγυοι και συνεισφέραμε, φθάσαμε σήμερα στο σημείο να μην μπορούμε να καλύψουμε ούτε τα απαραίτητα για την επιχείρηση μας», είπε ο κ Μακρίδης, υπογραμμίζοντας ότι, «ο Τειρεσίας έχει περισσότερη επισκεψιμότητα από ότι το facebook".

Ελευθεροτυπία 13 Οκτωβρίου

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου