«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου 2011

Απόφαση του άτυπου υπουργικού συμβουλίου : "Απο τον άλλο μήνα το ηλεκτρικό ρεύμα θα είναι προνόμιο μόνο των πλουσίων"


Σχολιασμός Ελληνικού ιστολογίου:
Εξαιρετικό άρθρο από την αγαπητή Κλασσικοπερίπτωση που καταφέρνει και συνδυάζει το έξυπνο και διακριτικό χιούμορ με τις πολύ "βαριές", καταθλιπτικές, καθημερινές ειδήσεις.  Πολλές φορές έχουμε σκεφτεί αν τελικά ωφελεί τους απελπισμένους και γονατισμένους Έλληνες αυτή η καταθλιπτική και ασταμάτητη ροή αρνητικών ειδήσεων.
Οι άνθρωποι της Κλασσικοπερίπτωσης καταφέρνουν με ένα ιδιαίτερο, λεπτό και διακριτικό χιούμορ και με εξαιρετικά ευφάνταστες εικόνες (που αποτελούν και το στίγμα του ιστολογίου στο ιστοχώρο), να μας λεν τις καταθλιπτικές ειδήσεις αλλά να τις αντιμετωπίζουμε με χιούμορ το οποίο το έχουμε ανάγκη.


Την απόφαση  για  επιβολή τέλους  πάνω στα "δομημένα" ακίνητα  και της είπραξής του μέσω του λογαριασμού της ΔΕΗ  την ακούσατε.Αυτό όμως που δέν ακούσατε είναι  ότι  για  να διαβείτε τον σοσιαλδημοκρατικό   δρόμο  που θα σας οδηγήσει στους  κήπους της Εδέμ , θα χρειαστείτε  λάμπα πετρελαίου αφού  σε λίγο το ηλεκτρικό ρεύμα  θα είναι  είδος πολυτελείας  που θα απολαμβάνουν μόνο όσοι  θα μπορούν να πληρώσουν   500, 1000 , 2000  ευρώ στον επόμενο  λογαριασμό,διότι  αυτά περίπου θα είναι τα ποσά  που θα  γράφει  το κουτάκι  "πληρωτέο ποσό".
Αυτό το μέτρο βέβαια   κατά τον κ. Βενιζέλο αν και δυσάρεστο  είναι αναγκαίο αλλά και δίκαιο αφού δεν αφορά  τους μη προνομιούχους   αλλά  εκείνους τους άγριους καπιταλιστές που  φτύνουν αίμα για να  πληρώνουν  τις δόσεις του στεγαστικού δανείου  είτε  τις δόσεις  του  φόρου κληρονομιάς  για το σπίτι τους.

Και αυτό το μέτρο δεν είναι παρά μόνο η αρχή αφού όπως τονίσθηκε  και απο τον Σουλτάνο   και απο τον Βεζύρη (Παπανδρέου , Βενιζέλος) , σε λίγες μέρες θα παρουσιασθεί  το καινούργιο  φορολογικό  σύστημα  που θα εφαρμόσει η κυβερνηση  του "σοκ και δέος" και το οποίο  κατά τα  λεγόμενά τους θα συνδέει  την  ακίνητη περιουσία με το εισόδημα. Αυτό φυσικά  θα ισχύει  κυρίως για  την πλειονότητα των   ηλίθιων  που δεν είχαν  την προνοητικότητα να  κρύψουν το πραγματικό όνομα  του  ιδιοκτήτη  μιας τεράστιας ακίνητης περιουσίας  πίσω απο έναν  δαίδαλο  υπεράκτιων  εταιρειών μαϊμού κλπ.
Εσείς λοιπόν  που  κληρονομήσατε  απο τον πατέρα σας το σπίτι   που είχε κληρονομήσει απο τον πατέρα  του  το οποίο  και αυτός το είχε κληρονομήσει απο τον δικό του πατέρα  κ.ο.κ , είστε μάλλον ένας  στυγνός κεφαλαιοκράτης  που  το  "σοβιέτ"   της Ιπποκράτους  θα  χτυπήσει αλύπητα   για να μπορέσει   να γίνει  πραγματικότητα  το όνειρο του  συντρόφου  Παπανδρέου να υπάρχει ένας εργαζόμενος  σε κάθε οικογένεια.
Σήμερα  μετά τις δηλώσεις του Βενιζέλου και ειδικά μετά την συνέντευξη  τύπου του  προϊσταμένου  του, αντιληφθήκαμε όλοι ότι  επιτέλους  θα μπεί μια  σοσιαλδημοκρατική  τάξη  σε αυτόν τον  ταλαιπωρημένο τόπο.Βέβαια η αναδιανομή του πλούτου  όπως την σχεδίασαν οι  "αγορές" και  την εφαρμόζει  ο ειδικού τύπου  σοσιαλισμός του ΠΑΣΟΚ  έχει ως αρχή την  υφαρπαγή  των κεκτημένων   και  δεδουλευμένων  προκειμένου  να αυγατίσουν  περαιτέρω τα  κέρδη τους  οι τράπεζες , οι πετρελαιάδες και γενικά  όλοι οι Σάϊλοκ του συστήματος.
Θα συμβούλευα πάντως όσους  έμειναν  με ανοιχρό το στόμα απο την έκπληξη  να το κλείσουν όσο πιο γρηγορα  μπορούν  διότι   τις τελευταίες ώρες γεμίσαμε  παντού  βοϊδόμυγες. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου