«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 4 Σεπτεμβρίου 2011

Ενώ στην Ελλάδα μόνο οι Έλληνες θα πληρώνουν 23% ΦΠΑ, στην Ιταλία ειδικός φόρος για τους Τουρίστες


Οι Ιταλοί κάνουν το αυτονόητο. Θα επιβαρυνθούν κάποιο ημερήσιο ποσό οι τουρίστες που επισκέπτονται την Βενετία, ενώ στην Ελλάδα οι κατοχικοί κυβερνήτες αποφασίζουν να τα πληρώνει όλα ο Έλληνας. Οι Έλληνες θα πληρώνουν στα δημόσια νοσοκομεία οι λαθροέποικοι όχι.
Οι Έλληνες θα πληρώνουν ΦΠΑ 13% ενώ οι τουρἰστες (ὀποιας φυλής), εφοδιαζόμενοι με κουπόνια θα πληρώνουν 13%.  Για τους πάντες και τα πάντα θα πληρώνουν μόνο Έλληνες!

Σε αντιδιαστολή διαβάστε το φυσιολογικό και αυτονόητο των Ιταλών από ΑΠΕ-ΜΠΕ

Μετά την ιταλική πρωτεύουσα, ισχύει και στην Βενετία από χθες ο «ειδικός φόρος διαμονής για τους τουρίστες».

Πρόκειται για μια υποχρεωτική συμβολή όσων επισκέπτονται την Γαληνότατη, στα ταμεία του δήμου τους, που κυμαίνεται από ένα μέχρι πέντε ευρώ ανά διανυκτέρευση, ανάλογα με το πόσο πολυτελές είναι το ξενοδοχείο που επιλέγεται.

Σε περίπτωση διαμονής σε κάμπινγκ το ποσό είναι πολύ χαμηλότερο και δεν ξεπερνά τα δεκαοκτώ εκατοστά την ημέρα.

Σύμφωνα με προβλέψεις, ο «φόρος διαμονής» θα αποφέρει, συνολικά, οκτώ εκατομμύρια ευρώ ως το τέλος του 2011 και είκοσι τρία εκατομμύρια ευρώ το χρόνο, από το 2012 και μετά.

Μια σταθερή πηγή εσόδων για την τοπική αυτοδιοίκηση της Βενετίας, η οποία θα πρέπει σύντομα να αντιμετωπίσει - όπως όλες οι υπόλοιπες ιταλικές πόλεις - τις περικοπές που προβλέπονται από τα μέτρα λιτότητας της κυβέρνησης του Σίλβιο Μπερλουσκόνι.

Πολλά γνωστά ξενοδοχεία, ετοίμασαν ειδικά φέιγ βολάν, σε εννέα γλώσσες, με τα οποία πληροφορούν τους επισκέπτες τους για την νέα αυτή, συμβολή, χάρη στην οποία θα μπορέσουν να συντηρηθούν και τόσα, μοναδικά, αρχιτεκτονικά αριστουργήματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου