«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Εκρήξεις πριν την κύρια έκρηξη στην Ναυτική Βάση της Εθνικής Φρουράς - Νεκρός ο διοικητής


Kαταγγελίες σοκ από το γιο του νεκρού – και επίσημα – διοικητή της Ναυτικής Διοίκησης Κύπρου Νικόλα Ιωαννίδη ο οποίος μιλώντας στο ΡΙΚ αποκάλυψε ότι οι πάντες στην κυβέρνηση Χριστόφια γνώριζαν ότι τα κοντέϊνερ ήταν παρατημένα στη τύχη τους χωρίς φύλαξη αλλά αδιαφορούσαν:

''Αυτό που συνέβη σήμερα στο Μαρί ήταν μια έκρηξη στα θεμέλια του κράτους μας. Ο πατέρας μου έκανε επανειλημμένες εκκλήσεις για το συγκεκριμένο θέμα. Χθες είχαν πληροφορίες ότι είχαν φουσκώσει τα κιβώτια, τα οποία για 1,5 χρόνο βρίσκονταν κάτω από τον ήλιο.

Ο πατέρας μου κλήθηκε να πάει όταν ξεκίνησαν οι μικρο-εκρήξεις και πήγε πρώτος εκεί. Είναι μεγάλη ντροπή για αυτό το κράτος που ακόμα δεν έχουν παραιτηθεί όλοι τους. Τις ίδιες καταγγελίες με έγγραφα φαίνεται να έκανε και ο διοικητής του στρατοπέδου ο οποίος και αυτός δεν είναι πλέον στη ζωή. Κανείς όμως δεν τους άκουσε.



Αρχειοθέτησαν μάλλον για τα καλά τις καταγγελίες τους στα συρτάρια τους και τώρα κρύβονται για να μην αναλάβουν τις ευθύνες τους. Παρά μόνο παραιτούνται και νομίζουν πως την έχουν γλιτώσει. Ή απλά πάνε στον τόπο της τραγωδίας και δηλώνουν συγκλονισμένοι και πως το κράτος θα σταθεί δίπλα τους. Γιατί όμως το κράτος δεν στάθηκε δίπλα στους ανθρώπους που με τις καταγγελίες τους προειδοποιούσαν για τα χειρότερα;»




defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου