«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Ιουλίου 2011

Μόλις ολοκληρώθηκε το ξεπούλημα του ΟΤΕ!


Σήμερα (11/7/2011) πριν από λίγο πέρασε πακέτο ύψους 49.015.038 μετοχών του ΟΤΕ μέσω του ΧΑ, ολοκληρώνοντας την πώληση του 10% του οργανισμού από το ελληνικό δημόσιο στην Deutsche Telekom.
Η συναλλαγή πραγματοποιήθηκε στα 7,99 ευρώ ανά μετοχή, με το συνολικό ύψος της πράξης να ανέρχεται στα 391,63 εκατ. ευρώ.
Πλέον το ποσοστό της Deutsche Telekom στον ΟΤΕ ανήλθε στο 40%.

Πλέον το Ελληνικό Δημόσιο κατέχει το 10% των μετοχών του Οργανισμού, συμμετοχή που περιλαμβάνει το ποσοστό που κατέχει στον ΟΤΕ και το ΙΚΑ.

ΟΤΕ: Πουλά τον Hellas Sat... Μπορεί να τον αγοράσουν οι Τούρκοι



Την πώληση του Hellas Sat και την έξοδο του ΟΤΕ από τις δορυφορικές δραστηριότητες θα προτείνει, σύμφωνα με την «Καθημερινή», η διοίκηση του Οργανισμού στο επόμενο διοικητικό συμβούλιο του ΟΤΕ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, σύμφωνα με πληροφορίες ο πρόεδρος του ΟΤΕ κ. Μιχ. Τσαμάζ θα επικαλεστεί την περιορισμένη ρευστότητα του ομίλου και θα ζητήσει από Έλληνες και Γερμανούς μετόχους να εγκρίνουν την πώληση του δορυφορικού συστήματος σε κάποιον ενδιαφερόμενο, για την τόνωση των εσόδων.
Σύμφωνα με πληροφορίες, μια τέτοια κίνηση μπορεί να εξασφαλίσει στον ΟΤΕ ροές ύψους τουλάχιστον 150 εκατ. ευρώ.
Μάλιστα, η πώληση θα επιδιωχθεί να γίνει φέτος. 


kostasxan.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου