«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 1 Μαΐου 2011

Το ποτήρι πιά ξεχείλισε ! Αυτά παθαίνει κάθε πολιτεία πού οί πολιτικοί την έχουν «δεδομένη πράσινη ψήφο» στην τσέπη τους, αδιαφορώντας για τα προβλήματά της…




Τά γεγονότα μιλούν και πάλι από μόνα τους!
Κανείς γνωστικός άνθρωπος δεν μπορεί να κυκλοφορήσει ελεύθερα στην πάλαι ποτέ ασφαλή Πολιτεία μας μετά από κάποιες ώρες, και μάλιστα σαν πέσει και η νύκτα…

Έτσι λοιπόν, σαν δίκαια μας φαίνονται τα όσα παρακάτω μας έλεγε ένας παλιός μας φίλος πού ξέρει πρόσωπα και πράγματα σ΄ αυτή την αχανή, πλέον πολιτεία…

«….Άκουσε να δείς και κατάλαβέ το !

Τώρα, μόνο οί πολιτικοί μας θα μπορούν και κυκλοφορούν ελεύθερα νύχτα και μέρα έχοντας την «ειδική» ορντινάτσα τους και ως εκ τούτου, τα τσαμενούλια μας, δεν μπορούν να αντιληφθούν το βάθος του προβλήματας για το υπόλοιπο πόπολο…

Χρήστος Μαντάς !

Έπεσε καθ΄ υπέρβαση  καθήκοντος !


Αιωνία αυτού η μνήμη...

Αυτοί είναι ασφαλισμένοι και τεθωρακισμένοι, και ποιός τώρα θα ασχοληθεί αν κάποιος ημεδαπός, αλλοδαπός, ή εξωγήϊνος κτύπησε την γριούλα του πρώτου ορόφου και την έστειλε με κατάγματα θώρακος και δυό εγχειρήσεις για 6 ολόκληρους μήνες σε Νοσοκομείο της Αθήνας, ή αν κάποιος γεροντάκος πνέει τα λοίσθια στην εντατική του Ρίου από γρονθοκοπήματα λαθρομετανάστη για να του πάρει το φτωχό πορτοφόλι του…



Άκουσε φίλε μου, αυτά τα « άσχημα νέα» δεν θα φθάσουν ποτέ στα αυτάκια του Γιωργάκη μας , του Παπακωνσταντίνου μας, και βεβαίως του Παπουτσή και του Χρυσοχοϊδη μας, πού βρίσκονται στα ηνία της χώρας για τις αμαρτίες μας και βεβαίως «άχρι καιρού» μέχρι και γι΄ αυτούς να κτυπήσει η «έξοδος»…

Αλλά, κι΄ όταν ακόμη φθάνουν σ΄ αυτούς αυτά τα «νέα», εν τούτοις δεν δείχνουν καί καμία διάθεση για Προστασία του Έλληνα πολίτη !

Μόνο για κανέναν μετανάστη ενδιαφέρονται προσδοκώντας προφανώς το «ενδιαφέρον» αυτό να μετασχηματισθεί σε δημοσιογραφικό ντόρο πρωτοσέλιδου ότι «είδες εκεί τι έκανε ο Υπουργός μας…» και να πάρουν εύφημο μνεία από την Τρόϊκα καί την Ε.Ένωση ότι είναι μεγάλοι Δημοκράτες και πιστοί τηρητές «τοίς εκείνων ρήμασι…»

Κι΄ ακόμη, αυτά και πολλά άλλα παρόμοια παθαίνουν όσες Πολιτείες, μέρη, και χωριά θεωρούνται «φέουδα» κάθε Κυβερνήτη και κάθε κόμματος πού βρίσκεται στην Εξουσία.

Είτε πράσινου είναι, είτε μπλέ, μονόχρωμου, και πολύχρωμου και άς μη αυταπατώμεθα.

Θεωρούνται δηλαδή «δεδομένοι ψήφοι» πού ακόμη και καρπαζιές να τους δώσουμε, και να πεινάσουνε, και να λυσάξουνε ακόμη, πάντα εμάς θα ψηφίζουνε…

Εμάς, εμάς, καί ουδένα άλλον !

Εμάς, καί θάχουμε πάντα την πλειοψηφία στήν Αχαϊα !

Κι΄ έτσι, αφού λοιπόν είναι δεδομένοι «δούλοι» μας, γιατί ν΄ασχοληθούμε και μαζί τους.

Άς κοιτάξουμε πώς θα προσελκύσουμε κανένα άλλο κι΄ άστους αυτούς να κουρεύονται…

Γι΄αυτό ακριβώς και η Πάτρα πού έβγαλε τόσους πολιτικούς αστόχησε εν τούτοις στα πρόσωπα πού όλα τους, λίγο πολύ «την πρόδωσαν…»

Από πολλά λοιπόν χρόνια τώρα στενάζει ο λαός από την εγκληματικότητα.

Μια εγκληματικότητα, πού από την μία πλευρά καλείται η Αστυνομία να την αντιμετωπίσει, με λίγο προσωπικό, με πολύ φιλότιμο, και με εξαντλητικά ωράρια αρχαίων πραιτωριανών στην εξουσία του Αυγούστου Καίσαρος.

Και από την άλλη πλευρά, η νέα Νομοθεσία πού τα τσαμενούλια μας ψήφισαν ( οί πολιτικοί πού λέγαμε ), αφήνει ολάνοιχτες πόρτες για να μη μπαίνουν στην φυλακή τα κακοποιά στοιχεία παρά μόνο όταν κάνουν κακούργημα και κόψουνε αληθινά και πέρα για πέρα ανθρώπινο κεφάλι.

Αν μισοσφάξουν δηλαδή άνθρωπο, ή αν τον ρίξουν μισοσκοτωμένο με κανένα πυροβολισμό στο πεζοδρόμιο και δεν ξεψυχήσει, έ, αυτό δεν θεωρείται πλήρης φόνος και ως εκ τούτου γλιτώνουν χωρίς ούτε κάν προφυλάκιση, αν μάλιστα περάσει και το Αυτόφωρο….

Καί μετά έχουμε και αναβολές, έχουμε και Εφετεία, έχουμε και Άρειο Πάγο, έχουμε και άλλα καλούδια, και στο τέλος μη τον είδατε τον Παναή ότι τάχατες θα τον κλείσουν και μέσα…

Άλλωστε,  ( μάς λένε για δικαιολογία ) "δέν έχουμε καί φυλακές, έ, τώρα πού να τούς βάλουμε..."

Και τώρα σε ρωτάω !

Γιατί ο κάθε αστυνομικός να παίζει κορώνα-γράμματα την ζωή του για να συλλάβει το κάθε απόβρασμα και κάθε εν ψυχρώ εγκληματία, όταν ο Νόμος πού η Πολιτική Εξουσία ψήφισε, ( και όχι η Δικαστική Εξουσία όπως κανονικά έπρεπε ), αφήνει ελεύθερο, ή με μια μικρή ποινή τον κακοποιό;

Γιατί ν΄ αφήσει χήρα την γυναίκα του ο αστυνομικός και ορφανά τα παιδιά του;

Θα του τα αναλάβει μήπως ο Υπουργός, το Κράτος, η Πολιτεία, και θα του κάνει και τον πατέρα αποπάνω;

Ασφαλώς όχι !...» ( μού είπε τελειώνοντας ο φίλος μου και μάλιστα πολύ σοκαρισμένος από την είδηση του θανάτου τού αρχιπυροσβέστη, δυό τετράγωνα από το σπίτι του…)


ΑΠΟ ΤΙΣ ΕΙΔΗΣΕΙΣ
==============================

Σοκ προκάλεσε στην τοπική κοινωνία η αιματηρή ληστεία που σημειώθηκε νωρίς το μεσημέρι σε κεντρικό σούπερ μάρκετ της Πάτρας.

Όλα συνέβησαν λίγο στις 12.40 το μεσημέρι όταν δυο άτομα φορώντας γυαλιά ηλιου και τις κουκούλες απο τις λευκές μπλούζες τους στο κεφάλι εισέβαλαν στο σούπερ μάρκετ Τσάμπιον Μαρινόπουλος που βρίσκεται στη συμβολή της Ελευθερίου Βενιζέλου με την οδό Κορίνθου.

Κρατώντας ένα πιστόλι κατευθύνθηκαν αμέσως στο χώρο που βρίσκονται τα τέσσερα ταμεία και άρπαξαν απο τις εργαζόμενες των τριών απο αυτά περίπου 3000 ευρώ.

Εκείνη την ώρα επισκέφθηκε το κατάστημα για να ψωνίσει ο 59χρονος πυροσβέστης Χρήστος Μαντάς. Βλέποντας απο τη τζαμαρία του καταστήματος την εξέλιξη της ληστείας, επέστρεψε στο αυτοκίνητο που είχε σταθμεύσει στο πάρκιγκ του καταστήματος, πήρε ένα λοστό και μπαίνοντας απο την κύρια είσοδο επιχείρησε να ακινητοποιήσει τους δράστες.

Ο ένας απο τους ληστές όμως δεν δίστασε στιγμή. Έστρεψε το όπλο του προς τον 59χρονο και τον πυροβόλησε τρεις φορές.

Επικράτησε πανικός στο κατάστημα, με τους δράστες να τρέπονται σε φυγή με ένα μαύρο δίκυκλο μικρού κυβισμού και τον άτυχο πυροσβέστη να κείτεται σοβαρά τραυματισμένος μπροστά απο τα ταμεία.

Ο 59χρονος διακομίστηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο νοσοκομείο, αλλά δεν τα κατάφερε αφού εξέπνευσε κατα τη μεταφορά του. Επί τόπου έσπευσε δύναμη της αστυνομίας που έγινε αποδέκτης των έντονων αντιδράσεων όσων ήταν μπροστά στο συμβάν και είχαν σοκαριστεί.

Οι αστυνομικοί εξαπέλυσαν ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό των δραστών που διέφυγαν προς την Ελευθερίου Βενιζέλου.

Ο άτυχος 59χρονος πυροσβέστης, εργαζόταν ως τηλεφωνητής στον α' πυροσβεστικό σταθμό της Πάτρας και ήταν πατέρας δυο παιδιών. Πήγαινε συχνά στο συγκεκριμένο σούπερ μάρκετ αφού ήταν κάτοικος της περι-οχής.

http://www.thebest.gr/news/index/viewStory/66588
Αναδημοσίευση από  patrablog.blogspot.com

1 σχόλιο:

  1. άμεση εκτέλεση όποιου αλλοδαπού πειράζει έλληνα και όποιου υποστηρίζει παρόμοιες πράξεις.

    ΑπάντησηΔιαγραφή