«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Δευτέρα 11 Απριλίου 2011

Τα πρώτα νοσοκομεία που κλείνουν.Εκτός συστήματος Αρεταίειο και Αιγινήτειο


Δεν θα συμμετέχουν πλέον στο πρόγραμμα εφημεριών και την ενδονοσοκομειακή νοσηλεία τα νοσοκομεία "Αρεταίειο" και "Αιγινήτειο" μετά από συνεδρίαση και απόφαση των διοικήσεων τους παρουσία των πρυτανικών Αρχών της Ιατρικής Σχολής.

Σύμφωνα με πληροφορίες τα δύο νοσοκομεία - που εποπτεύονται από το υπουργείο Παιδείας - έχουν συσσωρευμένα χρέη λόγω μείωσης και καθυστέρησης στην επιχορήγηση που λαμβάνουν.

Μάλιστα σε κοινή ανακοίνωση των διοικήσεων αναφέρεται πως δεν υπάρχουν οι αναγκαίοι πόροι για φάρμακα, τρόφιμα, καύσιμα και μισθοδοσίες του προσωπικού.

Την οξύτητα του προβλήματος παρουσίασε και ο πρόεδρος των εργαζομένων στο Αιγινήτειο νοσοκομείο, Σωτήρης Τριανταφύλλου ο οποίος μιλώντας στην εκπομπή "Κοινωνία Ώρα MEGA" είπε πως "δεν υπάρχουν φάρμακα στο φαρμακείο και δεν μπορούμε να προμηθευτούμε άλλα".

Σε ανακοίνωση του το υπουργείο Παιδείας αναφέρει ότι έχουν γίνει όλες οι απαραίτητες ενέργειες για την εκταμίευση των πρώτων δόσεων του προϋπολογισμού, η έγκριση του οποίου έχει σταλεί για δημοσίευση στο ΦΕΚ.

Στην ίδια ανακοίνωση γίνεται γνωστό πως έχει σταλεί έγγραφο και προς το Γενικό Λογιστήριο του Κράτους με αίτημα για πληρωμή των δεδουλευμένων των τεσσάρων πρώτων μηνών του 2011.

Η γγ του ΚΚΕ σχολιάζοντας την αναστολή λειτουργίας των δύο νοσοκομείων είπε πως πρόκειται για "καμπάνα συναγερμού για το λαό".

 megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου