«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 1 Οκτωβρίου 2010

50 χρόνια Κυπριακή Δημοκρατία



Στη σκιά των κατάπτυστων δηλώσεων Χριστόφια περί διπλής “εισβολής”, κορυφώθηκαν με την καθιερωμένη στρατιωτική παρέλαση οι εορτασμοί για τη συμπλήρωση 50 χρόνων από την ανακήρυξη της Κυπριακής Δημοκρατίας.  Την παρέλαση των μηχανοκίνητων και πεζοπόρων τμημάτων της Εθνικής Φρουράς άνοιξε άρμα μάχης Τ-80, το οποίο έφερε την κυπριακή σημαία. Ιδιαίτερα εντυπωσιακή ήταν η διέλευση των πεζοπόρων τμημάτων των καταδρομέων, των εφέδρων, των εθνοφυλάκων και των σπουδαστών των στρατιωτικών παραγωγικών σχολών της Ελλάδας. Παρήλασε επίσης διμοιρία με στολές, εξαρτήσεις και οπλισμό  του 1964, έτος ιδρύσεως της Εθνικής Φρουρά.

Την Ελληνική Δημοκρατία εκπροσώπησε ο υπουργός  Εθνικής Άμυνας Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος με δηλώσεις του εξέφρασε την πλήρη στήριξη του Εθνικού Κέντρου προς την Κύπρο,
επισημαίνοντας ότι «το πρόβλημα της Κυπριακής Δημοκρατίας που είναι πρόβλημα εισβολής και κατοχής είναι και δικό μας πρόβλημα, στο πλαίσιο της μόνιμης, διαρθρωμένης, αμυντικής συνεργασίας που έχουμε η Ελλάδα και η Κύπρος».
Ο υπουργός Άμυνας Κώστας Παπακώστας δήλωσε ότι ενόσω τα τουρκικά κατοχικά στρατεύματα παραμένουν στην Κύπρο, η Εθνική Φρουρά θα εξοπλίζεται και θα αναβαθμίζεται συνεχώς ώστε να μπορεί να ανταποκριθεί επάξια στις προσδοκίες του κυπριακού λαού, να  αντιμετωπίσει δηλαδή τις όποιες εχθρικές ενέργειες ενώ ευχαρίστησε όλα τα μόνιμα και κληρωτά μέλη της Εθνικής Φρουράς για την άρτια παρουσία τους στην παρέλαση.

strategyreport.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου