«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 15 Σεπτεμβρίου 2010

Φοιτητές της "Ενιαίας Ανεξάρτητης Αριστερής Κίνησης" όταν δεν βρουν άλλους να χτυπήσουν, χτυπιούνται μόνοι τους με καδρόνια για να βρίσκονται σε φόρμα!

Φοιτητές έλυσαν τις διαφορές τους με καδρόνια

Σύγκρουση μεταξύ ομάδων της παράταξης ΕΑΑΚ


Άγρια συμπλοκή μεταξύ φοιτητών της ίδιας παράταξης σημειώθηκε χθες το πρωί στο Πανεπιστήμιο Πάτρας, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν οκτώ φοιτητές.

Το τμήμα Βιολογίας του Πανεπιστημίου της πόλης μετατράπηκε μέσα σε λίγα λεπτά σε ρινγκ, όταν ομάδα φοιτητών, μέλη της φοιτητικής παράταξης "Ενιαία Ανεξάρτητη Αριστερή Κίνηση" του Μετσόβιου Πολυτεχνείου της Αθήνας μετέβη στην Πάτρα, προκειμένου, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες, να λύσουν τις διαφορές τους με άλλα μέλη της ΕΑΑΚ που φοιτούν στο Πανεπιστήμιο της αχαϊκής πρωτεύουσας.
Όλα συνέβησαν μέσα σε δευτερόλεπτα και οι φοιτητές άρχισαν να συγκρούονται χρησιμοποιώντας καδρόνια και άλλα αντικείμενα. Ύστερα από αρκετή ώρα και με την παρέμβαση των άλλων
φοιτητών η συμπλοκή έληξε, ενώ στο σημείο έσπευσε και ο πρύτανης του Πανεπιστημίου.
Τελικά, 8 φοιτητές, 6 από το Ε.Μ.Π. και 2 από το Πανεπιστήμιο της Πάτρας, κατέληξαν στο νοσοκομείο, ευτυχώς χωρίς να διατρέχουν σοβαρό κίνδυνο για την υγεία τους.

Η διαφορά των δύο ομάδων είναι ενδοπαραταξιακή και μάλιστα πριν από μερικούς μήνες και πάλι στο τμήμα Βιολογίας κάποιοι είχαν στείλει μήνυμα κάνοντας γυαλιά καρφιά το κτίριο.
Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πάτρας, Γιώργος Παναγιωτάκης, αναφερόμενος στο περιστατικό είπε ότι ο ίδιος κάλεσε το ΕΚΑΒ και μερίμνησε για τις τραυματισμένους φοιτητές. Τόνισε μάλιστα ότι αν και ορισμένοι είχαν αρνητική στάση για τη μεταφορά τους στο νοσοκομείο, τελικά πείστηκαν να μπουν στα ασθενοφόρα.
"Φαίνεται πως η αιτία έχει τις ρίζες της σε ενδοπαραταξιακές διαφορές" δήλωσε ο κ. Παναγιωτάκης, εκφράζοντας την ελπίδα το περιστατικό να μην έχει συνέχεια.
Τα επεισόδια, πάντως, αναμένεται να απασχολήσουν τη σύγκλητο του Πανεπιστημίου Πάτρας σε έκτακτη συνεδρίαση.

Λ. Μπάστα  Έθνος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου