«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τετάρτη 4 Αυγούστου 2010

Το hollywood μετά τις Θερμοπύλες... πάει Μαραθώνα!

Από τον Leonidas όχι στον Miltiades, αλλά στον Themistocles πάει το Hollywood αφού η επιτυχία της ταινίας  “300” έκανε τους παραγωγούς να τρίβουν τα χέρια τους και προκειμένου να βγάλουν και πάλι πολλά... πολλά χρήματα δεν διστάζουν να μπερδέψουν λιγάκι την ιστορία και να δημιουργήσουν μια νέα ταινία με τον τίτλο “Xerxes” (Ξέρξης) και κύριο πρωταγωνιστή τον ... Θεμιστοκλή!
Μπερδευτήκατε;
Όχι, άδικα. Όπως εξηγούν ο σκηνοθέτης Ζακ Σνάιντερ και ο καρτουνίστας Φρανκ Μίλερ, οι δημιουργοί της ταινίας “300” αυτή τη φορά θέλουν να αναφερθούν ξανά στους περσικούς πολέμους αλλά από μια άλλη οπτική γωνία.
Ουσιαστικά θα δημιουργήσουν μια ταινία με κεντρικό πρόσωπο τον Πέρση Βασιλιά αλλά μέσα από τα μάτια των Αθηναίων.
Για να έχουν και μια... συνέχεια οι θεατές σε σχέση με τους “300” όλα θα ξεκινήσουν... δέκα χρόνια πριν με τη μάχη του Μαραθώνα! Ο Λεωνίδας, αλλά και ο Εφιάλτης θα κάνουν ένα πέρασμα από το... πανί.
Στόχος μας, λένε οι δημιουργοί, είναι να δείξουμε την προσπάθεια του Ξέρξη να φτάσει στη
“θεότητα” και την ιστορία αυτή θα τη διηγούνται οι αντίπαλοί του.
Ιδανική φιγούρα ο Θεμιστοκλής, τον οποίο οι δημιουργοί θα παρουσιάσουν ως πανούργο δολοπλόκο και συνωμότη, μια υπέροχη φιγούρα όπως λένε.
Ουσιαστικά θέλουν να αποκαταστήσουν τη... φήμη του Ξέρξη (τον οποίο παρουσίασαν ως κάτι ανάμεσα σε άνδρα και γυναίκα στους “300”), αλλά και να αναδείξουν και την άλλη πλευρά των αρχαίων Ελλήνων που δεν ζούσαν μόνο για να πεθάνουν ένδοξα, όπως ο Λεωνίδας.

Σημερινή 4/8

1 σχόλιο:

  1. το χρημα τους εχει τρελανει για αυτο δεν εχουν και πολιτισμο.Και για να γινω ποιο συγκεκριμενος ο πολιτισμος εχει ως επικεντρο τον ανθρωπο και την ανοδο αυτου προς τον ΘΕΟ.

    ΑπάντησηΔιαγραφή