«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 11 Ιουλίου 2010

Θέμα πρόωρων εκλογών θέτει ο Χάρης Καστανίδης

Τα πάνω κάτω φέρνει με συνέντευξή του ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης, με την οποία έθεσε εμμέσως πλην σαφώς θέμα πρόωρων εκλογών, μία μόλις ημέρα μετά τη ‘νίκη’ της κυβέρνησης στην ‘μητέρα όλων των μαχών’, όπως είχε χαρακτηριστεί η ψήφιση του Ασφαλιστικού νομοσχεδίου στη Βουλή. Δεν υπάρχει θέμα με τις δηλώσεις Καστανίδη, απαντούν στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού.

Μιλώντας στον ρ/σ ΘΕΜΑ 9,89, ο κ.Καστανίδης έθεσε το δίλημμα περί ‘ή μίας γενναίας κυβέρνησης όπως αυτή που θα σώσει τη χώρα αλλά η κεντροαριστερά θα εξαφανιστεί για 30 χρόνια, ή θα πρέπει να υπάρχουν διαδικασίες νέας δημοκρατικής νομιμοποίησης της κυβέρνησης’, θέτοντας ευθέως θέμα εκλογών με σκοπό την ανανέωση της λαϊκής εντολής.

Ο ίδιος έκανε λόγο για μέτρα που προκαλούν ιδεολογική πικρία και που καμία σοσιαλιστική κυβέρνηση δεν θα ελάμβανε αν δεν ήταν απόλυτη ανάγκη, σε μία προσπάθεια να δικαιολογήσει την
πρακτική της κυβέρνησης.

Υπενθυμίζεται ότι σε ερώτηση του newstime.gr προ ημερών προς τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γιώργο Πεταλωτή κατά τη διάρκεια της ενημέρωσης πολιτικών συντακτών σχετικά με δημοσίευμα που ήθελε τον ίδιο υπουργό να μοιράζεται αυτή τη σκέψη του με δημοσιογράφους τότε, ο κ. Πεταλωτής είχε υποστηρίξει πως ουδέποτε ο κ. Καστανίδης έκανε δημόσια τέτοια δήλωση, σημειώνοντας μάλιστα πως το εν λόγω δημοσίευμα ελέγχεται για την ακρίβειά του.

Μετά τη δημόσια λοιπόν τοποθέτηση επί του θέματος σήμερα του υπουργού Δικαιοσύνης, προκύπτει σαφώς μεγάλο θέμα για την κυβέρνηση.
Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού διαβεβαιώνουν ότι δεν υπάρχει θέμα με τις δηλώσεις Καστανίδη, αλλά και κανένα ζήτημα πρόωρων εκλογών. Υποστηρίζουν δε, ότι για το θέμα έχει απαντήσει ήδη εκτενώς με συνέντευξή του ο πρωθυπουργός.

newstime.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου