«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 29 Ιουνίου 2010

Ξέσπασε σάλος από εσωτερικό σημείωμα του ΑΚΕΛ. Αποκαλύψεις από λάθος κλικ στο email


«...Μετά προωθείται ο δικός μας»
Εσωτερικό σημείωμα του ΑΚΕΛ, με σαφείς αναφορές σε ρουσφέτι, διέρρευσε κατά λάθος στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, προκαλώντας πραγματικό σάλο. Στο σημείωμα γίνεται αναφορά και στον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ και της Βουλής Μάριο Καρογιάν, για τον οποίο η επιθυμία του
συγγραφέα του σημειώματος είναι να αισθανθεί υποχρεωμένος προς το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο.

Αναλυτικότερα, στο μήνυμα γίνεται αναφορά σε διεργασίες για πλήρωση θέσης Αρχιτελώνη, για την οποία, όπως αναφέρεται, προωθείται αδελφός μεγαλοστελέχους του ΑΚΕΛ. Γίνεται, όμως, αναφορά και σε γυναίκα, σύζυγο αξιωματούχου του ΔΗΚΟ, που ενδιαφέρεται για την ίδια θέση. Η εν λόγω γυναίκα αφυπηρετεί σε 14 μήνες. Γι’ αυτό και το σημείωμα αναφέρει: «Ας της δοθεί αυτή η ευκαιρία και μετά προωθείται ο δικός μας». Στο ίδιο σημείωμα αναφέρεται ότι στέλεχος του ΑΚΕΛ παρότρυνε το σύζυγο της γυναίκας που διεκδικεί την πιο πάνω θέση, «να τηλεφωνήσει του Μ. Καρογιάν και να του πει να κάμει εκείνος ενέργειες προς
εσένα και τον Πρόεδρο, για να νιώσει και ο Καρογιάν υποχρεωμένος προς το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο».
Το συγκεκριμένο σημείωμα βρισκόταν στην κατοχή της ιδιαιτέρας γραμματέως του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ

Άντρου Κυπριανού, και επρόκειτο να διαβιβαστεί, πιθανότατα προς τον ίδιο τον κ. Κυπριανού. Αντ’ αυτού στάλθηκε, στις 9.30 π.μ., σε όλες τις ηλεκτρονικές διευθύνσεις με τις οποίες επικοινωνεί, επί καθημερινής βάσης, το γραφείο του Γενικού Γραμματέα του ΑΚΕΛ.

Λύπη εξέφρασε ο Σταύρος Ευαγόρου, ενώ, δικαιολογώντας το περιεχόμενο του εγγράφου, είπε ότι το ΑΚΕΛ στηρίζει τον κόσμο και από αυτόν κρίνεται, ενώ τόνισε ότι το κόμμα του κινείται πάντοτε στα πλαίσια της αξιοκρατίας.

ΡΙΚΚΟΣ ΕΡΩΤΟΚΡΙΤΟΥ 
«Είναι απόπειρα διάπραξης ποινικού αδικήματος και πρέπει η Αστυνομία να αναλάβει δράση»

ΤΗΣ ΜΙΚΑΕΛΛΑΣ ΛΟΪΖΟΥ

Στους χειρότερους δυνατούς αποδέχτες έστειλε από λάθος η Γραμματέας του Γ.Γ. του ΑΚΕΛ Άντρου Κυπριανού μήνυμα ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, το οποίο περιείχε ένα έγγραφο το οποίο δεν έπρεπε να δει το φως της δημοσιότητας.
Οι εφημερίδες, οι τηλεοπτικοί και ραδιοφωνικοί σταθμοί και τα ειδησεογραφικά πρακτορεία στα κεντρικά τους email, αλλά και δημοσιογράφοι, που βρίσκονταν στο mailing list του κόμματος, στις προσωπικές τους ηλεκτρονικές διευθύνσεις, καθώς και οι επαρχιακές επιτροπές του ΑΚΕΛ και μεμονωμένα στελέχη του κόμματος έλαβαν στις 9.30 το πρωί ένα email.
Το μήνυμα, που γράφτηκε την Παρασκευή, περιείχε συνημμένες σημειώσεις που πρέπει να έχει υπόψη του ο Άντρος Κυπριανού.
Σε αυτές, πέραν από ονόματα και τηλεφωνικούς αριθμούς ατόμων με τα οποία έπρεπε να επικοινωνήσει ο Γ.Γ. του ΑΚΕΛ, περιέχονταν επίσης και… οδηγίες ρουσφετιού.
Στις 11.44 ήρθε νέο, διορθωτικό email, στο οποίο αναφερόταν ότι «το σημείωμα που σας έχει
έρθει, με μηνύματα, αποτελεί εσωτερικό θέμα του ΑΚΕΛ και σας έχει αποσταλεί κατά λάθος. Παρακαλώ αγνοήστε το».
Κανένας, όμως, δεν ήταν δυνατόν να αγνοήσει ηλεκτρονικό μήνυμα με τέτοιο περιεχόμενο. Κι αυτό γιατί, πέρα από τα ρουσφέτια, αποκαλύπτει και τον τρόπο λειτουργίας της συγκυβέρνησης.
Η «Σ», αν και κατέχει τα πλήρη ονόματα και τηλέφωνα των ατόμων που το έγγραφο αφορά,
για λόγους προστασίας προσωπικών δεδομένων δημοσιεύει μόνο τα αρχικά τους. Το email αναφερόταν συνολικά σε έξι διαφορετικά πρόσωπα (πέραν των ατόμων που «χειρίζονταν» το κάθε
θέμα) αλλά υπήρχαν λεπτομέρειες μόνο για τα «αιτήματα» τριών.
 
Οι developers
Το πρώτο «περίεργο» σημείωμα, είναι το υπ’ αριθμόν 3. Πρόκειται για τον Χ.Χ., εκπρόσωπο μεγάλης, γνωστής εργοληπτικής εταιρείας, που δραστηριοποιείται σε αρκετούς τομείς, συμπεριλαμβανομένων και κυβερνητικών έργων.
Το έγγραφο επί λέξει αναφέρει «έδωσα το μήνυμά σου- να δουν τον Γ.Λ. Επιθυμεί να γίνει η συνάντηση μαζί σου και να είναι και ο Γ.Λ. επισυ-νάπτω επιστολή που έστειλε με φαξ». Όπως αποδεικνύεται στη συνέχεια του σημειώματος, ο Χ.Χ. ήθελε να μιλήσει με τον κ. Κυπριανού για να προλάβει κάποια νομοσχέδια:   «Εκ μέρους του Συνδέσμου των Developers, Ανάπτυξη Γης. Συνάντηση για τα 5 νομοσχέδια για Τμήμα Ανάπτυξης Γης που θα πάνε στη Βουλή. Να μιλήσουν μαζί σου πριν πάνε στη Βουλή», αναφέρεται.

Η καθαρίστρια
Το μήνυμα υπ’ αριθμόν 5 αναφέρεται στον Γ.Σ. αλλά και τις απειλές του προς γνωστά στελέχη του
ΑΚΕΛ, ότι αν δεν ικανοποιηθεί το αίτημά του, δεν πρόκειται να ξαναψηφίσει το κόμμα. Αυτό
φαίνεται να θορύβησε τους ιθύνοντες, που έκριναν ότι πρέπει να διευθετηθεί συνάντηση,
παρά το γεγονός πως δεν ήταν γνωστό το θέμα της, καθώς στο παρελθόν ο Γ.Σ. είχε ζητήσει ρου-
σφέτι, το οποίο τελικά δεν έγινε. «Φώναζε/ διαμαρτυρόταν ότι δεν κάναμε τίποτε», ξεκινά το ση-
μείωμα. «Πέρσι είχε ζητήσει βοήθεια. Η αδερφή του ήταν καθαρίστρια στην αμερικάνικη πρεσβεία και την απέλυσαν. /με Ε.», συνεχίζει.
«Θέλει να μιλήσει μαζί σου. Δεν λέει το θέμα. Έρχονται εκλογές και είπε στην Η. και τον Σ.Κ. ότι
δεν θα ξαναψηφίσει», καταλήγει.

Λύπη και δικαιολογίες
Όταν το ΑΚΕΛ «ξεπάγωσε» από το σοκ, συγκάλεσε συνέντευξη Τύπου για τις 6.00 το απόγευμα, κατά την οποία ο Εκπρόσωπός του Σταύρος Ευαγόρου δήλωσε ότι εκφράζει λύπη, γιατί «ένα λάθος σε αποστολή ηλεκτρονικής αλληλογραφίας γίνεται προσπάθεια να μετατραπεί σε θέμα στα ΜΜΕ». Ανέφερε ότι όπως σίγουρα συμβαίνει και με άλλους πολιτικούς χώρους, πόσω μάλλον με
το μεγαλύτερο κόμμα της Κύπρου, αρκετός κόσμος επικοινωνεί καθημερινά μαζί τους, είτε για
να εκφράσει τις απόψεις του, είτε για να εκφράσει κάποιο παράπονο, είτε για να ζητήσει συγκεκριμένη βοήθεια για κάποιο πρόβλημα που αντιμετωπίζει.
«Εμείς, ως ΑΚΕΛ, κρινόμαστε από το πώς εμείς ενεργούμε για να στηρίξουμε τον κόσμο και όχι από το αν τα διάφορα αιτήματα, προβλήματα ή απόψεις του κόσμου κρίνονται δικαιολογημένα ή αδικαιολόγητα», πρόσθεσε.
Το ΑΚΕΛ, κατέληξε, συμπεριφέρεται πάντοτε -και αυτό το ξέρει καλά ο κόσμος- μέσα στα πλαίσια της διαφάνειας και της αξιοκρατίας. Τα υπόλοιπα κόμματα δεν τοποθετήθηκαν, εκτός από τον ΔΗΣΥ,
του οποίου ο Εκπρόσωπος δήλωσε απλά ότι «το κάθε σχόλιο περιττεύει».

Μάριος Καρογιάν, υποχρεωμένος

Η ΠΙΟ ενδιαφέρουσα περίπτωση ρουσφετιού, όμως, είναι η υπ’ αριθμόν 4. Ουσιαστικά, στο σημείωμα αυτό δίνονται οδηγίες πώς να «μοιραστούν» τη θέση του Αρχιτελώνη εκλεκτοί του ΑΚΕΛ και του ΔΗΚΟ, με τον Πρόεδρο του ΔΗΚΟ Μάριο Καρογιάν να επωμίζεται το βάρος του ρουσφετιού και να τους είναι και υπόχρεος από πάνω.
Κι αυτό γιατί τη θέση θέλουν τόσο ο αδελφός μεγαλοστελέχους του ΑΚΕΛ, όσο και η σύζυγος επαρχιακού στελέχους του ΔΗΚΟ.
Το μήνυμα αφορά τον Μ.Π. «Χαιρετίσματα», ξεκινά, «θέμα Αρχιτελώνη».
«Φαίνεται ότι προωθούν αδελφό Σ.Κ.
Όμως, επειδή η Ν.Χ. σε 14 μήνες αφυπηρετεί, ας της δοθεί αυτή η ευκαιρία και μετά προωθείται ο δικός μας», συνεχίζει. «Είναι σύζυγος του Α.Χ. επαρχ. επιτρ. ΔΗΚΟ», διευκρινίζεται στο σημείωμα. «Ο Μ. είπε στον Α. να τηλεφωνήσει του Μ. Καρογιάν και να του πει να κάμει εκείνος ενέργειες
προς εσένα και τον Πρόεδρο, για να νιώσει και ο Καρογιάν υποχρεωμένος προς το ΑΚΕΛ και τον Πρόεδρο»
, εξηγείται.
Ακολούθως αποκαλύπτεται ότι «ήδη πήγαν 4 άτομα στον Μ. Καρογιάν είπε ότι θα κάμει ό,τι μπορεί και θα μιλήσει». «Ο Μ. λέει, αν δεν κάμει κίνηση ο Μ. Καρ. να μην κάνεις τίποτα», καταλήγει.

 Σημερινή

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου