«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Κυριακή 16 Μαΐου 2010

Μετά την διάλυση του Υπουργείου Μακεδόνιας- Θράκης και Αιγαίου τώρα κλείνουν και το γραφείο του ΥΠΕΞ στην Ξάνθη , αποκεφαλίζοντας διοικητικά την Θράκη.

120510-xanthiΗ Χαρά Νικοπούλου μάχεται σθεναρά
Η εθνομηδενιστική κατολίσθηση της κυβέρνησης του ΠΑΣΟΚ δεν έχει όρια. Το γραφείο στην Ξάνθη του ΥΠΕΞ, του αρμόδιου φορέα για τα θέματα μειονότητας, όλα δείχνουν ότι θα κλείσει, ενώ ο χειρισμός των μειονοτικών θεμάτων θα περάσει στο υπουργείο Εσωτερικών! Ένα γραφείο λοιπόν, που συνεισέφερε τα μέγιστα, υπό την ηγεσία του Βασίλη Μπορνόβα (πρόξενός μας πλέον στην Κωνσταντινούπολη) και αργότερα (και μέχρι σήμερα) του Αλέξη Αλεξανδρή, θα παύσει να λειτουργεί. Όπως παρασκηνιακά πιέζει η Άγκυρα εδώ και χρόνια. Σύμφωνα με τον Τύπο της Κομοτηνής, η εξέλιξη αυτή ακολουθεί τη συρρίκνωση των απόρρητων κονδυλίων του ΥΠΕΞ.
Σημειωτέον ότι το προαναφερόμενο γραφείο δημιουργήθηκε το 1936, μετά από εισήγηση του Αθανάσιου Σουλιώτη-Νικολαΐδη, συνεργάτη του Ίωνος Δραγούμη και είχε ως σκοπό να αντισταθμίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου. Σύμφωνα με πληροφορίες μας, η πολιτική ηγεσία του ΥΠΕΞ δεν δίνει καμία σημασία στο γραφείο της Ξάνθης. Την ίδια ώρα, παράγοντες του ΠΑΣΟΚ που διατηρούν επαφές με ύποπτα στοιχεία της μειονότητας, πιέζουν στην κατεύθυνση της απομάκρυνσης των
παραγόντων του ΥΠΕΞ από την ακριτική πόλη...

Οι άνθρωποι του προξενείου λογοδότησαν

Εκδικάστηκε στην Ξάνθη η αγωγή της ηρωικής δασκάλας Χαράς Νικοπούλου εναντίον της μειονοτικής εφημερίδας «Μιλλέτ». Η Νικοπούλου διεκδικεί ένα εκατομμύριο ευρώ για συκοφαντία εις βάρος της και η απόφαση αναμένεται να εκδοθεί σε ένα μήνα. Για την ιστορία: η «Μιλλέτ» είχε γράψει παραμονή πρωτοχρονιάς σε μια άθλια προβοκάτσια, ότι η ελληνίδα δασκάλα είχε ζητήσει από τους μαθητές της να ζωγραφίσουν την εικόνα του Αλλάχ. Η μειονοτική εφημερίδα προσπάθησε να ανασκευάσει τα όσα είπε, χωρίς όμως να ζητήσει συγνώμη από την Νικοπούλου. Σημειωτέον ότι εκκρεμούν άλλες δύο αγωγές της ιδίας εναντίον των μειονοτικών εφημερίδων «Μπιρλίκ» και «Γκιουντέμ», που θα εκδικαστούν στην Κομοτηνή στις 2 Ιουνίου.
 elkosmos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου