«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 14 Μαΐου 2010

Ο γνωστός για τις ανθελληνικές και αντορθόδοξες θέσεις του Δημητράς του «Παρατηρητηρίου» μηνύει τον Μητροπολίτη Πειραιώς κ. Σεραφείμ. (14/5/2010)

Μήνυση ομοφυλοφίλων κατά του Μητροπολίτου Πειραιώς κ. Σεραφείμ. (14/5/2010)
ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΙΕΡΑ ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΣ ΠΕΙΡΑΙΩΣ|
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ KAI ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ
|Ακτή Θεμιστοκλέους 190, 185 39 ΠΕΙΡΑΙΕΥΣ, Τηλ. +302104514833 (19), Fax +3102104528332
 
Πειραιεύς, 14 Μαΐου 2010
 
 Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Θ Ε Ν

 
Εκ της εννοίας της Εκκλησίας απορρέει η πλήρης κοινωνία μεταξύ των μελών Αυτής ως ανηκόντων εις το ένα και μοναδικό σώμα του Σωτήρος και Λυτρωτού Κυρίου ημών Ιησού Χριστού και κατά ταύτα η υποχρέωσις των ευθυνοφόρων μελών Αυτής ίνα γνωστοποιούν τα θέματα που άπτονται της εκκλησιαστικής αυτών δράσεως. Εις το πλαίσιον αυτό και ως Επίσκοπος της Τοπικής Εκκλησίας του Πειραιώς της Δραπετσώνας και του Αγίου Ιωάννου Ρέντη κοινοποιώ εις το ημέτερο ποίμνιο την κατωτέρω έγκληση-μήνυση κατά του προσώπου μου, δηλών ότι δια την ελαχιστότητά μου αποτελεί ύψιστον τίτλον τιμής, διότι ουδέποτε ωμίλησα με απαξίαν κατά προσώπου τινός και πώς ηδυνάμην άλλωστε εφ' όσον έκαστον πρόσωπον αποτελεί εικόνα του ζώντος Θεού, αλλά κατά χρέος ωμίλησα και ομιλώ με γνώμονα την αλήθεια για την ανθρωπίνην οντολογίαν και τον αιώνιο και αναλλοίωτο λόγο και νόμο του Τρισαγίου Θεού, αδιαφορών δια το οιοδήποτε κατά κόσμον κόστος, την ειρωνίαν, την χλεύην και την καταφρόνησιν.
Παραθέτω άνευ ετέρου σχολίου το κείμενο της κατ' εμού μηνύσεως. 
 
Ο  ΜΗΤΡΟΠΟΛΙΤΗΣ 
 
+ ο Πειραιώς ΣΕΡΑΦΕΙΜ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου