«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 9 Απριλίου 2010

Oυράνιο στην Ικαρία ;;;

Μετά τα άπειρα άρθρα για πετρέλαιο, πολύτιμα και βαρέα μέταλλα, ραδιενεργά στην Μακεδονία -Χαλκιδική,  διαβάστε παρακάτω μια είδηση που προϋποθέτει την ύπαρξη ενεργά ραδιενεργών μετάλλων στην Ικαρία.

Μετά από όλα αυτά είναι πεντακάθαρο γιατί οι έσω  και οι έξω "γείτονες" -ΝΑΤΟ,  προσπαθούν να ξεριζώσουν το Αιγαίο από τον ελληνισμό. 


"Κίνδυνος για περιβαντολογική μόλυνση"


Έρχεται περιβαντολογική μόλυνση από ραδιενεργό ουράνιο μετά από εκσκαφές που πρόκειται να γίνουν στης ράχες Ικαρίας στο πρότυπο υδροηλεκτρικό εργοστάσιο της ΔΕΗ!!
Θα εξορύξουν 250.000 κυβικά μπάζα και λογω της ελλιπούς μελέτης που έχουν κάνει ,τα μπάζα αυτά θα τα πετάξουν στην θάλασσα λέγοντας εκ των υστέρων ότι η μεταφορά των μπαζών είναι οικονομικά ασύμφορη!  Σε λίγο καιρό θα έχουν μετατρέψει την περιοχή σε ένα μικρό ''ορυχείο ουρανίου'' και με τους κατοίκους  της βορειοδυτικής Ικαρίας να είναι εκτεθειμένοι στην ραδιενεργή σκόνη που αιωρείται στην περιοχή από τις δραστηριότητες των φορτηγών και των λοιπών μηχανημάτων οι εργασίες εκτελούνται σχεδόν στα όρια της περιοχής NATURA, τόπος για τα μεταναστευτικά πουλιά που διασχίζουν το αιγαίο πέλαγος.

Τα μπάζα αυτά ονομάζονται και απόβλητα μιας και τα πετρώματα της Ικαρίας είναι επικινδύνως ραδιενεργά μετά και από παλαιότερες μετρήσεις του εθνικού κέντρου ερευνών "ΔΗΜΟΚΡΙΤΟΣ''. 
Σίγουρα δεν πρόκειται για ορυχείο ουρανίου αλλά οι συνθήκες εργασίας των εργατών χωρίς μέτρα προστασίας και οι κάτοικοι να κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου ανυπεράσπιστοι, τότε μάλλον θα αρχίζουν να ξυπνάνε με τα πιο άγρια και εφιαλτικά σενάρια!!"

ANAΓΝΩΣΤΗΣ   / troktiko.blogspot.com

1 σχόλιο: