«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Απελευθερώθηκε ο Θανάσης Λερούνης από τους Ταλιμπάν

  • Επιτέλους μια καλή είδηση μέσα σ΄αυτόν τον καθημερινό βόρβορο.

Αφγανοί ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη οκτώ μήνες μετά την απαγωγή του στην περιοχή Τσιτράλ του βορείου Πακιστάν κοντά στη μεθόριο με το Αφγανιστάν, ανακοίνωσε την Πέμπτη πακιστανός αξιωματούχος.

Ο Αθανάσιος Λερούνης, πρόεδρος των Ελλήνων Εθελοντών, είχε απαχθεί, και ο σωματοφύλακάς του είχε πυροβοληθεί θανάσιμα, έξω από το μουσείο του στην απομακρυσμένη κοιλάδα των Καλάς τον περασμένο Σεπτέμβριο. Εργαζόταν σε πολιτιστικό πρόγραμμα στην περιοχή από το 2001.

Ο πακιστανός κυβερνητικός αξιωματούχος Ρεχματουλάχ Ουαζίρ στο Τσιτράλ δήλωσε στο
πρακτορείο Ρόιτερ ότι οι ταλιμπάν απελευθέρωσαν τον Αθανάσιο Λερούνη στην επαρχία Νουριστάν του Αφγανιστάν και πακιστανοί αξιωματούχοι τον μετέφεραν στο Τσιτράλ χθες τη νύκτα. "Είναι εδώ. Φαίνεται μια χαρά. Είναι υγιής", δήλωσε ο πακιστανός αξιωματούχος, διευκρινίζοντας ότι δεν καταβλήθηκαν λύτρα.
"Είχαν διάφορα αιτήματα, αλλά δεν τα αποδεχθήκαμε και καταφέραμε να εξασφαλίσουμε την απελευθέρωσή του μέσω διαπραγματεύσεων και ...πίεσης", είπε ο Ουαζίρ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου