«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Παρασκευή 30 Απριλίου 2010

Νέα Γερμανική πρόκληση: Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη!

Νέα Γερμανική πρόκληση: Τουρκική σημαία στην Ακρόπολη!

Και όμως το σκίτσο που βλέπετε δεν φτιάχτηκε από το χέρι κάποιου Τούρκου γελοιογράφου, αλλά δημοσιεύθηκε σήμερα στη γερμανική εφημερίδα «Frankfurter Allgemeine».

Στο μικρό κείμενο που συνοδεύει το σκίτσο της Ακρόπολης με την τουρκική σημαία στο αέτωμα, διαβάζει κανείς για την «ανακούφιση» ενός Γερμανού, ο οποίος λέει στη σύζυγό του ότι «Τώρα που οι Τούρκοι έσωσαν οικονομικά την Ελλάδα, τα λεφτά θα μείνουν σε εμάς».
Το θέμα αναδημοσιεύθηκε με βασικό τίτλο «Θα θυμώσει πολύ ο γείτονας» στα πρωτοσέλιδα των ηλεκτρονικών εκδόσεων των μεγαλύτερων τουρκικών εφημερίδων, οι οποίες, όπως συνηθίζουν, παρέθεσαν και τα σχόλια των αναγνωστών τους στην -αν μη τι άλλο- υστερόβουλη πρόκληση της γερμανικής εφημερίδας.

«Οι Γερμανοί πρώτα να κάνουν γελοιογραφίες τις αμαρτίες τους στον Β’ ΠΠ. Οι Έλληνες, ό,τι και να
είναι, είναι ωραίοι άνθρωποι και είναι γείτονές μας. Αρκετά…» είναι το σχόλιο αναγνώστη της Milliyet, ενώ ένας άλλος προσθέτει: «Οι Έλληνες, και να πεινάσουν, δεν θα κάνουν αυτό το πράγμα (δηλαδή να «πουλήσουν» την Ακρόπολη).


Το δημοσίευμα της γερμανικής εφημερίδας


"Θα θυμώσει πολύ ο  γείτονας" γράφει η Milliyet

Ενδεικτικό του τρόπου που το τουρκικό και όχι μόνο κοινό κατανοεί τις επιμέρους παραμέτρους της γερμανικής «επίθεσης» στην Ελλάδα είναι και το ακόλουθο σχόλιο: «Μια από τις μεγαλύτερες τράπεζες της Τουρκίας είναι ελληνική. Ποιος θα γλυτώσει ποιον άραγε»;

Υποψιασμένοι για το ποια ήταν τα κίνητρα της «Frankfurter Allgemeine» στη δημοσίυεση ενός τέτοιο σκίτσου, άλλοι αναγνώστες υπογράμμισαν: «Θέλουν να στρέψουν (υποδαυλίσουν καταστάσεις) τους Έλληνες κατά των Τούρκων. Οι Γερμανοί δεν κάνουν τυχαίο χιούμορ».

Την ίδια στιγμή, αναφορά στο θέμα της οικονομίας της Ελλάδας έκανε και ο Μπουράκ Οζουγκεργκίν, εκπρόσωπος του τουρκικού Υπουργείου Εξωτερικών, στο πλαίσιο ερωτήσεων που δέχθηκε από δημοσιογράφους αναφορικά με τις ετοιμασίες για το επικείμενο ταξίδι του πρωθυπουργού της χώρας, Ρετζέπ ταγίπ Ερντογάν, στην Αθήνα.

«Δίπλα μας δεν θέλουμε μια αδύναμη οικονομικά Ελλάδα. Οι εποχές άλλαξαν. Το παραπέτασμα μεταξύ των κρατών καταργήθηκε τουλάχιστον στον οικονομικό τομέα. Μια φωτιά στον γείτονα μπορεί να επιδράσει (να κάψει) και στους υπόλοιπους γείτονές του. Πλέον είμαστε σε μια εποχή που οι οικονομίες λειτουργούν η μια μέσα στην άλλη. Είτε μαζί θα βουλιάξουμε είτε μαζί θα επιβιώσουμε» δήλωσε χαρακτηριστικά ο εκπρόσωπος του τουρκικού ΥΠΕΞ.

Όλα αυτά, ενώ πριν από μερικές εβδομάδες η γερμανική έκδοση του περιοδικού «Focus» είχε δημοσιεύσει στο πρωτοσέλιδό της, όπως είναι γνωστό, την «Αφροδίτη της Μήλου» να χειρονομεί με χυδαίο τρόπο.

Η κρίση για το επίπεδο της αντιμετώπισης του «ελληνικού ζητήματος» ένθεν κακείθεν ανήκει σε εσάς…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου