«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Σάββατο 10 Απριλίου 2010

Βέτο Βενιζέλου για Τούρκο διοικητή στρατηγείου Λάρισσας, και γκρίζων ζωνών Αιγαίου

  • Τον τελευταίο καιρό η αποθράσυνση της Τουρκίας και του ΝΑΤΟ, έφτασε σε οριακό σημείο, με έγγραφο του Αμερικανού διοικητή του στρατηγείου Σμύρνης στο οποίο φαινόταν ότι δεν αναγνωρίζει κυριότητα της Ελλάδας στο Αιγαίο, το οποίο υποτίθεται ότι είναι μια "γκρίζα" περιοχή με μη ξεκαθαρισμένα επιχειρησιακά όρια.
  • Πρέπει να πούμε ότι έχουμε αναρτήσει, "σκληρά" άρθρα για την ενδοτικότητα της αμυντικής πολιτικής, με ένα σωρό τρόπους, τους οποίους μπορείτε να βρείτε σε παλαιότερες αναρτήσεις.
  • Για να μην θεωρηθεί ότι προσωπικά και μόνο αναφέρονται οι αναρτήσεις στο πρόσωπο του σημερινού υπουργού (εθνικής?) αμύνης, να πούμε ότι δυστυχώς το ιστολόγιο ξεκίνησε τα περασμένα Χριστούγεννα, και ως εκ τούτου δεν έχουμε την δυνατότητα να δημοσιεύσουμε αναρτήσεις που αφορούν παλαιότερες υπουργίες εθνικής αμύνης. Και ιδικά επί υπουργίας Μεϊμαράκη  όπου κληρονομήθηκαν τα περισσότερα από τα σημερινά προβλήματα στην ασφάλεια της Ελλάδος. Μια εποχή που οι υπεύθυνοι γραφείου που θα έβαζαν μια υπογρφή για αγορές απλικών συστημάτων ή εφοδιασμού είχαν υψηλότερη θέση από τον πρόεδρο της δημοκρατίας. Για πρώτη φορά η Ελλάδα μπήκε σε ένα αυτοεμπάργκο μην ανανεώνοντας απολύτως τίποτα για όλη την θητεία της ΝΔ στην κυβέρνηση με αποτέλεσμα τα σημαντικότερα οπλικά συστήματα που παραλαμβάνονται σήμερα να είανια παραγγελείες των κυβερνήσεων Σημίτη!
  • Με ιδιαίτερη χαρά σε καιρό ανυδρίας δημοσιεύουμε ένα από τα "καλά" άρθρα που χρεώνεται στον Βενιζέλο, σύμφωνα με  το οποίο λειτούργησε όπως θα λειτουργούσε κάποιος ο οποίος παίρνει τις σωστές αποφάσεις και κάνει τις σωστές κινήσεις προς όφελος της πατρίδος του.
  • Ας δούμε την είδηση

Με ουσιαστικό βέτο στην υλοποίηση της νέας δομής διοικήσεως του ΝΑΤΟ στην περιοχή μας (ανατολική Μεσόγειο) και την ανάκληση της πρωτοφανούς επιστολής της 29ης Μαρτίου του συμμάχου (Αμερικανού) διοικητή του αεροπορικού στρατηγείου Σμύρνης (CCAIR), με την οποία επιχειρούσε να αναδιατάξει αυθαιρέτως τα επιχειρησιακά όρια στο Αιγαίο υπέρ της Τουρκίας, απάντησε η Ελλάδα στις τουρκικές προκλήσεις που είχαν περιβληθεί «συμμαχικό μανδύα», σύμφωνα με χθεσινή δήλωση του ίδιου του υπουργού Εθνικής Άμυνας Βαγγέλη Βενιζέλου. Δήλωση η οποία βεβαίως χρονικά συνέπεσε με την πρώτη μέρα της επίσημης επίσκεψης του αναπληρωτή υπουργού Εξωτερικών Δημήτρη Δρούτσα στην Τουρκία.
Το βέτο του Ευ. Βενιζέλου προκάλεσε τη σπασμωδική κίνηση του διοικητή του Στρατηγείου Σμύρνης, που, όμως, την ανακάλεσε έπειτα από παρέμβαση του υπουργού
Ο κ. Βενιζέλος, αφού επισημαίνει ότι το ζήτημα της νέας δομής διοίκησης του ΝΑΤΟ, μια σημαντική
πτυχή της οποίας, με έντονο ενδιαφέρον για την Ελλάδα, αφορά τον αριθμό και τη διοίκηση των αεροπορικών στρατηγείων (CCAIR) και υποστρατηγείων (CAOC) εκκρεμεί από το 2007, τόνισε μεταξύ άλλων ότι, έπειτα από συνεννόηση και με το ΥΠ.ΕΞ., έδωσε εντολή αρμοδίως στην ελληνική στρατιωτική αντιπροσωπεία στο ΝΑΤΟ να ζητήσει να μην εφαρμοστεί η νέα δομή διοίκησης στην ευρύτερη περιοχή. Το γεγονός αυτό θα έχει αποτέλεσμα το CAOC-7 της Λάρισας να παραμένει υπό τη μόνιμη διοίκηση του Έλληνα διοικητή, του εκάστοτε αντιπτεράρχου αρχηγού Τακτικής Αεροπορίας, χωρίς εναλλαγή με Τούρκο ανώτατο αξιωματικό και χωρίς νέες ρυθμίσεις ως προς τη διασυνδεσιμότητα των ραντάρ, που έθεταν επιπρόσθετα οι Τούρκοι. Όπως μάλιστα τόνισε εμφαντικά ο κ. Βενιζέλος: «Αυτά τα ζητήματα αντιμετωπίστηκαν στο επίπεδο των ανωτάτων οργάνων διοίκησης του ΝΑΤΟ και όχι στο χαμηλότερο επίπεδο του CCAIR Σμύρνης».
Για το όλο θέμα άμεση ήταν η αντίδραση του ΚΚΕ με ανακοίνωση του γραφείου Τύπου του κόμματος, με την οποία καταδικάζει τις προθέσεις του ΝΑΤΟ για τη διχοτόμηση του Αιγαίου, κατηγορώντας παράλληλα την κυβέρνηση για τους μέχρι τώρα χειρισμούς της.

Λεωνίδας Σ. Μπλαβέρης /apogevmatini.gr    και ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου