«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Πέμπτη 8 Απριλίου 2010

Δεν προσέρχεται ο αυτόπτης μάρτυρας στην δίκη Γρηγορόπουλου

  • Σέ παλαιότερη αναφορά μας για τα επεισόδια των ''Δεκεμβριανών" λέγαμε όλα στημένα; Τα συμπεράσματα δικά σας

Τη βίαιη προσαγωγή του 17χρονου φίλου του Αλέξανδρου Γρηγορόπουλου και αυτόπτη μάρτυρα, διέταξε το Μεικτό Ορκωτό Δικαστήριο Άμφισσας, καθώς ο νεαρός για δεύτερη μέρα δεν προσήλθε να καταθέσει.

Σύμφωνα με έγγραφο της Αστυνομίας, που αναγνώστηκε από την πρόεδρο του Δικαστηρίου, ο νεαρός αυτόπτης μάρτυρας δεν βρέθηκε στο σπίτι του στο Ψυχικό, όπου μετέβησαν αστυνομικοί στις 05.45 το πρωί, προκειμένου να τον συνοδεύσουν στην Άμφισσα.

Η οικογένεια του παιδιού δεν γνωρίζει που βρίσκεται και όπως είπε ο πατέρας, ο 17χρονος έφυγε τη νύχτα από το σπίτι του και έχει αλλάξει και νούμερο στο κινητό του.

Το δικαστήριο εκτός της διαταγής για βίαιη προσαγωγή του, αποφάσισε την αποστολή αποσπάσματος των πρακτικών στην αρμόδια εισαγγελία Πρωτοδικών Αθήνας, προκειμένου να διερευνηθεί εάν ο νεαρός έχει διαπράξει το αδίκημα της απείθειας και οι γονείς του το αδίκημα της
παραμέλησης εποπτείας ανηλίκου.

Θρίλερ η
 προσαγωγή του 17νου στη δίκηΑντίδραση Κούγια για το διαδικτυακό μήνυμα

Μήνυμα του 17χρονου σε ειδησεογραφική ιστοσελίδα, ανέγνωσε στο δικαστήριο ο συνήγορος του Επαμεινώνδα Κορκονέα.

Στο μήνυμα αναφέρεται ότι είναι πολιτική του επιλογή να μην παραστεί στο δικαστήριο, καθώς δεν τον ενδιαφέρει η έκβαση της δίκης.

Ο 17χρονος επιτίθεται με χαρακτηρισμούς στον Αλέξη Κούγια και χαρακτηρίζει "γελοιότητες" τα όσα είπε χθες ο δικηγόρος περί συμμετοχής του σε ακροαριστερή οργάνωση.

Όσον αφορά την διάψευση της ΕΛ.ΑΣ. περί παρακολούθησής του, ο νεαρός στο μήνυμά του αναφέρει χαρακτηριστικά: "όσο δεν με παρακολουθεί η αστυνομία, άλλο τόσο δεν πυροβόλησε ο Κορκονέας τον Αλέξανδρο".

Στο τέλος του μηνύματος ο 17χρονος εύχεται στον δικηγόρο και τον εντολέα του "καλά ξεμπερδέματα".

Σύμφωνα με τον Αλέξη Κούγια, πρόκειται για ευθεία απειλή της ζωής του από τον 17χρονο, τον οποίο χαρακτήρισε "επικίνδυνο αντιεξουσιαστή και αναρχικό".

Ο δικηγόρος ζήτησε προστασία του ίδιου, των παιδιών και των γραφείων του, καθώς θεωρεί ότι από σήμερα αποτελεί στόχο αντιεξουσιαστών.

Επίσης, ζήτησε την άσκηση ποινικής δίωξης σε βάρος του 17χρονου αλλά και των γονέων του, για τα αδικήματα της εκβίασης και της απειλής, λέγοντας χαρακτηριστικά "τέτοιο θράσος κατά των θεσμών δεν έχω συναντήσει ποτέ στη ζωή μου".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου