«Ὅσοι ἀπομείναμε πιστοὶ στὴν παράδοση, ὅσοι δὲν ἀρνηθήκαμε τὸ γάλα ποὺ βυζάξαμε, ἀγωνιζόμαστε, ἄλλος ἐδῶ, ἄλλος ἐκεῖ, καταπάνω στὴν ψευτιά. Καταπάνω σ᾿ αὐτοὺς ποὺ θέλουνε την Ἑλλάδα ἕνα κουφάρι χωρὶς ψυχή, ἕνα λουλούδι χωρὶς μυρουδιά.» Φώτης Κόντογλου - Παράδοση

Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2010

Τελεσίδικη απόφαση βρετανικού δικαστηρίου για την υπόθεση Όραμς



Βρετανικό Εφετείο εξέδωσε τελεσίδικη απόφασή σε σχέση με την υπόθεση Αποστολίδη εναντίον Όραμς. Πρωτόδικα ό ενάγων, Μελέτης Αποστολίδης, δικαιώθηκε από δικαστήριο της Δημοκρατίας της Κύπρου. Το βρετανικό Εφετείο απεφάνθη ότι η απόφαση του Δικαστηρίου της Κυπριακής Δημοκρατίας θα πρέπει να εκτελεστεί.

Το κυπριακό Δικαστήριο αποφάσισε ότι το ζεύγος των Βρετανών Όραμς θα πρέπει να καταβάλει αποζημιώσεις στον Μελέτη Αποστολίδη, να κατεδαφίσει την παράνομη ανάπτυξη στην περιουσία του στην κατεχόμενη Λάπηθο, να τερματίσει τις επεμβάσεις σε αυτήν και να την παραδώσει στο νόμιμο ιδιοκτήτη της. Το ζεύγος των Βρετανών θα πρέπει επίσης να καταβάλει όλα τα δικαστικά έξοδα και να πληρώσει επιμίσθιο για την χρήση του οικοπέδου.

Σε συνέντευξη του ο Μάνος Αποστολίδης, σημείωσε ότι η απόφαση αποτελεί «νίκη των θεσμών και αξιών της Ευρωπαϊκής Ένωσης», και εκτίμησε ότι η συγκεκριμένη απόφαση αφορά όλες τις πτυχές του περιουσιακού.

Τμήμα ειδήσεων defencenet.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου